Velünk az Isten – 2023. november 20.

“Szeretlek benneteket – ezt mondja az ÚR “ (Mal 1,2a)

Nem tudom, hogy ma mondta-e neked valaki, hogy szeret? Az utóbbi napokban mondta-e valaki azt, hogy szeret? Te mondtad valakinek, hogy szereted? Te mondtad valakinek az utóbbi napokban, hogy szereted?

Isten ma, most mondja neked, hogy szeret. Az élő Ige aktuális, most szól. Most mondja, hogy szeret. Szeretve vagy. Engedd, hogy jól essen! Engedd, hogy hasson és ne szeretetlen, keserű emberként éld meg a mai napot, hanem hasson tovább rajtad keresztül Isten szeretete ma másra is! Ez ilyen!

Isten többesszámban mondja ezt, ez nem azt jelenti, hogy eloszlik, szétoszlik szeretete apró darabokra, hanem azt üzeni, hogy szeret bennünket együtt látni, közösségként. Tudd, hogy ha nem voltál tegnap a közösségben, hiányoztál! Hiányoztál elsősorban Istennek, de hiányoztál abból a közösségből is. Nem volt már olyan az a közösség nélküled, mint amilyen veled lett volna. Pótold ezt a hiányt a lehető legrövidebb idő alatt! Ne duzzogj, ne sértődj, ne hanyagold azt a közösséget! Szükség van rád. Isten együtt akarja mondani nekünk: szeret.  És ezt a szeretetet ki is akarja mutatni, közösségben, alkalomról alkalomra. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?