Velünk az Isten – 2023. november 16.

“No azért egyed vigassággal a te kenyeredet, és igyad jó szívvel a te borodat,, mert immár  kedvesek Istennek a te cselekedeteid…Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed…’ – (Préd 9:9, 12-a)

Hajlamosak vagyunk arra, hogy ujjal mutogassunk felebarátunkra, meglássuk azokat a dolgokat, amelyek nincsenek tetszésünkre, sőt irigykedve tekintünk azokra az emberekre, akik akár ügyeskedés árán is előbbre jutnak. Kérdezzük ugyanakkor, hogy Isten miért engedi meg a rosszat? Mintegy felelősségre vonjuk az élet Urát, azokért a dolgokért, amelyek a mindennapokban megvalósulnak.
Ez az Ige megnyugtatja az aggodalmaskodó, igazságért kiáltó embert. “Te csak légy nyugodt mindennapjaidban, az legyen a te lelki szemeid előtt, hogy te mit teszel   hogyan élsz, nyugodt lelkiismerettel hajtsd nyugovóra esténként fejedet, ha tudod, elég minden napnak a maga baja, csak annyit vállalj, amennyit elbírsz, Isten tudja, mit cselekszel és ez elegendő a te számodra. Az Isten gondoskodik arról, hogy mindenkit a maga munkája, tette szerint mérjen meg. Téged elsősorban, de a te felebarátodat is, mindenki személy szerint felelős Ő előtte”
Uram, személyes a te megbízásod,
de ítéleted is személyre szabott.
A bizalmat megelőlegezted:
kedvesek tetteim te előtted. Ámen.
 Fodor Lajos

Vélemény, hozzászólás?