Velünk az Isten – 2023. március 16.

,,Minden időben szeret a barát, de testvérré a nyomorúság idején válik.”  (Péld 17,17)

Vannak barátaid? Hány barátod van, akinek tudsz beszélni az örömeidről, a bánatodról, de a félelmeidről is? Vágyunk arra, hogy legyenek olyan személyek, akiket akármilyen időben fel lehet hívni. De a készülék másik oldalán bizonyára az a vágy is megfogalmazódik, hogy ne csak akkor keressenek amikor baj, amikor kell valami. Ez is ismerős ugye?

Az ige arra világít rá, hogy a barát az, aki minden időben szeret. Szeretni pedig azt jelenti, hogy meglátom a másik szükségét és betöltöm. Az igaz barátoknak nincs rejtegetni valójuk egymás elől. Mert ismerik egymás gyengeségét, de ezeket a sebeket nem mélyítik, hanem bekötözik. A barát az, aki támogat szeretetével. Adj hálát ma az Istentől kapott barátaidért, továbbá tedd fel a kérdést: Miben nem támogatnak a barátaid? Vajon mi motiválja őket ebben a szándékukban?

A nyomorúságban valami rendkívüli történik. A barát testvérré válik. A vele való kapcsolat szorossá lesz. Nem olyan, mint eddig, megtartó erővel bír minden igaz barátság. Az igaz barátság jellemzője, hogy nem az érdek mentén halad.

Ma akár nyomorúságban vagy, akár voltál testvérem, áldd az Urat, mert szeretetével igazgatta lépteidet és olyan barátokat adott a számodra, akik testvéreddé váltak a nyomorúság idején! Ámen.

Törő Attila,

Patóháza

Vélemény, hozzászólás?