Velünk az Isten – 2022. április 7.

“Amint ezt Dávidnak hírül hozták, eleikbe külde (mert ezek az emberek igen meggyaláztattak) és ezt izené a király:Maradjatok Jerikhóban mindaddig, míg megnevekedik szakálotok, és úgy jöjjetek haza” (2Sám 10,5)

Mintha kifordult volna magából a világ, a szépségnek nem adnak helyet, a jóságot fel sem tételezik egymásról az emberek, gyanúsan néznek egymásra, az irigység a tetőfokára hágott, a becstelenség nem ismer határokat-kivetkőzött emberségéből az ember, mintha teljesen megszállta volna a démoni hatalom. Hová lettél Isten teremtménye?! Az isteni képből hordasz-e önmagadban egyetlen szikrát is?

Dávid király a legjobbat akarja: Amikor meghal Ammon király, a gyászban lévő családhoz követeket küld, hogy megvigasztalják a család tagjait. Az önmagukat okosnak mondott tanácsadók azonban beültetik a bogarat a királyi család fülébe: Ne higgyétek, hogy Dávid király a legjobb szándékkal küldte el embereit  hozzánk, bizonyára kémkednek, viszik a híreket, többet akarnak tudni az országról, hogy könnyebben le tudjanak győzni  bennünket, – ezért vannak itt ezek az emberek. Bosszút is állnak rajtuk: Megcsonkítják szakállukat. A gyanú, a rossznak a feltételezése tettlegességig fajul. Mint oly sokszor történik ma is.
Dávid nem tervez viszont-bosszút, de amikor az asszírok támadást indítanak ellene, ezt nem várja ölbe tett kézzel, a támadásra harccal válaszol és győz, mert nem engedheti meg, hogy hazája idegenek kezére jusson.
A húsvéti ünnepkör kapujában láthatjuk: Jézus Krisztusról a hivatalosok semmi jót nem tételeztek fel, istenkáromlással kezdték el vádolni, mindent elfeledtek, ami a nép érdekében történt, mintha kimosták volna az agyukat, csak azt szajkózták, hogy “bűnös, halálra vele”.
Valamikor csak feltámad az igazság napja…
Uram, az elfajult
emberiséget teremtsd újjá!
Ámen.
Fodor Lajos

Vélemény, hozzászólás?