Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. szeptember 10.

Velünk az Isten – 2021. szeptember 10.

„… Embernek fia! íme én eltöröm a kenyérnek botját Jeruzsálemben, és eszik kenyerüket mértékkel és rettegéssel, és vizüket mértékkel és ájulással isszák. Azért, hogy kenyér és víz nélkül szűkölködjenek, és elborzadjanak mindnyájan, és megrothadjanak az ő vétkükben.” (Ez 4,16-17)

Ezékiel prófétának egy csomó jelképes tettet kell végrehajtani, téglára város meg országneveket ír azokat ostromolja, kiporciózza az ételt, csak egyik oldalán fekhet, meg ilyenek. Ha ma valaki ma ilyeneket csinálna minimum hülyének néznék.

Akkor sem volt ez másképp, nem volt normális dolog, hogy felnőtt ember makett várat épít s azt ostromolja, vagy számolja a kalóriákat, amit bevihet mert a hite ezt kívánja…

Most, hogy visszaolvastam a fenti sort rájött, hogy a mai ember ezeket csinálja. Hányan gyűjtenek „hobbiból” ólomkatonát, hányan játszanak számítógépes stratégiai játékokat ahol várakat ostromolnak, hányan élnek egészséges életet figyelve az elfogyasztott ételek mennyiségére, milyenségére…

A különbség csak annyi, hogy Ezékiel Isten miatt élt „furcsán”. Ja ne ez is érvényes ma, akit fontosnak tartasz, ami lényeg azt követed. Ha a fitnesz guru azt mondja, ha a tested a lényeg, ha ez neked örömet okoz… Ki az életedben „isten” mit kit istenítesz az a kérdés…

A mai világban sokan fogyókúráznak, míg mások éhen halnak, sokan játékból élnek, míg mások játszák az életet. Ma már nincs semmi ami meghökkentő, ami furcsa… vagy mégis?

Furcsa ha valaki „normális”, ha egyfeleségű, ha nem válik el, ha a férfi, férfi, ha a nő, nő. Ha valaki nem önmagát akarja megvalósítani, hanem másokért él, Istent ismer és tisztel.

A fenti ige valami nagy nyomoróságra akarja felhívni a nép figyelmét, azért a sok jelképes cselekedet. A hívő ember Isten szeretetéről kell beszéljen ma. Beszéljen az élete, a munkája, a családja. Kevesebb szóval és több tettel beszéljünk Isten szeretetéről mely Jézusban van. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá