Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. július 9.

Velünk az Isten – 2021. július 9.

“Az Úr beszéde, melyet ő szólott nekem: Ha meg őrzik a te fiaid az ő útjokat, én előttem tökéletességgel járnak, teljes szívük és teljes lelkük szerint; ezt mondom: Soha el nem fogy a férfiú te közüled az Izráelnek királyi székiből.” (1Kir 2,4)

Az Úr beszélt Dávidhoz, mit Dávidhoz, Dáviddal… Az Isten, a Teremtő a Mindenható, beszélgetett egy gazda legkisebb fiával, aki pásztor volt és király lett. Isten téged is keres, hozzád szól most is!

Bár az ember legtöbbet a mával, s magával foglalkozik, valljuk be őszintén fontos a jövő is, érdekel a gyermek az unoka sorsa. Egy idő után igazából az ember már csak nekik él, a leszármazottaknak. Dávid ígéretet kap, hogy trónja biztos kezekben lesz, országa nem vész el, fia, unokája s azok fiai és unokái öröklik a királyságot. Persze a fiaknak, unokáknak, Isten törvényét be kell tartani. Nem biankó csekk amit a Mindenség Ura kiállít. Időnként meg kell felelni az átvilágításnak.

A fiak a maguk útját járják… Áldás akkor lesz, ha azok a saját utak Isten útját jelentik.

Salamon hallja apjától Dávidtól mit ígér az Isten s bár örül ő sem igazán tudja úgy éli az életet, úgy járni az útját, hogy az mindenestől megfeleljen Jáhwénak. Salamon után sokszor még elkorcsosodott utódok következnek… Aztán jön Jézus, aki Dávid genetikáját örökli s mindenben hasonló elődeihez s hozzánk mai emberekhez, kivéve a bűnt. Benne valóra vált Isten ígérete, benne újra a Dávid háza uralkodik s nem csak Izráelnek de az egész világon. Benne neked is életed van! S fiaidnak, unokáidnak, s minden maradékodnak élete lehet. Beszélj nekik Róla, a Krisztusról, hogy éljenek a lehetőséggel, Ő az Út, rajta, vele járjanak s életük legyen…

Ámen

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá