Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. július 12.

Velünk az Isten – 2021. július 12.

Isten akkora bölcsességet, olyan nagy értelmet és annyi kimeríthetetlen gondolatot adott Salamon szívébe, mint a homok a tenger partján.” (1Kir 4,29)

Mit kérnél Istentől, ha akármit kérhetnél? Komolyan vennéd e a kérésedet? Kérésedben szem előtt tartanád e embertársaid érdekeit, vagy csak a sajátodat? Hogyan reagálnál, ha egyik napról a másikra teljesülne a kérésed?

Salamon bölcsességet kért Istenétől és kis idő múlva meg is kapta, hiszen az előző fejezetben olvassuk kérését és immár a Szentíró a kapott bölcsesség rendkívüliségét tárja elénk. Nagy dolog ez, hogy Istent ilyen imádságot meghallgató Istennek láthatjuk a mai napon. Atyánk valóban kéréseinket komolyan vevő Isten. Ő készségesen megadja azt amire nekünk szükségünk van és a javunkat szolgálja, mert szeret minket. Ad az Isten az övéből ma is bölcsességet, erőt, szeretetet és vigasztalást is. Kell és lehet nekünk teljes bizalommal kérni Tőle, de meghagyva, hogy Ő döntse el, mi szolgálja a javunkat. Isten nem a mi időbeosztásunk szerint cselekszik, Ő jobban tudja mikor minek jött el az ideje, mint mi és jól van ez így. Jó nekünk meglátni azt is, hogy Isten ajándékait nem önmagukért adja, hanem azért, hogy az önmagunk és mások épülésére használjuk őket. Salamon bölcsességet kért, mert tudta arra van a legnagyobb szüksége, hogy Isten népét jó úton tudja vezetni. A mai lelki vezetőknek is erre van a legnagyobb szükségük, mert nagy a felelősségük, hiszen hatással vannak emberi sorsok alakulására.

Isten kegyelme segítsen bennünket a mai napon felismerni az ajándékainkat és azokat kapcsolataink építésére használni. Az emberek igénylik az Istentől jövő bölcsességet, hiszen egy személytelen világban elhalkult és már-már kiapadt ez.

Kis Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá