Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. február 12.

Velünk az Isten – 2021. február 12.

  • “Hiszel-é te az Isten Fiában?…

  • Ki az, Uram, hogy higgyek benne?

  • Láttad is őt, és a ki beszél veled, az az.

  • Hiszek, Uram. – És imádta őt.” (Jn. 9,35-38)

Rövidke párbeszéd, Jézus és az általa meggyógyított vak között, miután az meggyógyul.  Rövidke párbeszéd s a végén tényleg felnyílnak a vak szemei, nem csak az ember Jézust látja már hanem a Fiú Istent. Ide kell minden embernek eljutni.

Az első gondolat, ami ma előjön, hogy a fizikai betegség kellemetlen, hogy a fogyatékkal való élés nem könnyű, de sokszor akkor sincs rendben minden, amikor az ember egész, egészséges, hisz nem csak a test létezik. A léleknek meg szüksége van a hitre. Nem elég kigyógyulni egy betegségből, Istenben kell hinni ez a lényeg.

Azt is jó meglátni, hogy Jézusnak az a célja, hogy az ember egész legyen. Nekünk sokszor elég lenne, ha nem fáj, vagy ha szemüveggel látunk olvasni. De Jézus azt szeretné, ha lelki szemeink lennének, s látnánk a láthatatlant a Teremtőt magát. És Isten az Atya úgy látható meg és ismerhető fel, ha látjuk Jézust az Atya Fiát. Jézus tehát nem csak gyógyít, de felfedi kilétét.

Harmadik gondolatként mára csak annyi, ha Jézus szól megtörténik a gyógyulás, megtörténik a felismerés és nem marad el az Imádat, a hála a dicsőítés. Ne felejts el köszönetet mondani ma se az Úrnak. Áld és magasztald Isten nagy nevét. Ámen

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá