Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. november 2.

Velünk az Isten – 2020. november 2.

„Gátban is háború tört ki, ott is volt egy óriás termetű férfi, kinek a kezein és a lábain hat-hat ujja volt, azaz összesen huszonnégy, és ő is az óriások leszármazottja volt. Szidalmazta Izráelt, de Jónátán, Dávid bátyjának, Simeának a fia megölte.” (2Sám 21,20-21)

Háború torz emberek ellen. A bűntől eltorzult emberiség bizony nemcsak a választott népet, hanem Istent is folyamatosan szidja.

24 ujj, óriás termet. Azt gondolnánk, hogy ez szupererő. A világ szemében talán az is, elámulnak rajta, de Isten szemében ez nem sokat ér. És lám, azokat sem hatja meg, akik Isten oldalán harcolnak. Hősök, celebek, csillagok, (tisztelet a kivételnek) akiket csodál a világ, valójában ilyen megtévesztő, szórakoztató jelenségek, de legtöbbjük lelkünk ellensége, s a velük érkező bűn ellen szabad lelkiismerettel viaskodhatunk.

Torz ez a világ, eltorzult gondolkodással. S ha felszólalunk ellene, akkor természetesen, mivelünk van a baj. Egyik lelkipásztortestvéreim írta nemrég idővonalára a következőket: Megkaptam: hím-soviniszta, náci vagyok… Ami a vicces az egészben, hogy egy olyan valakitől, aki azért támogatja az abortuszt, mert – idézem -, “nehogy már egy beteg- fogyatékos gyerekkel tegyem tönkre az életem”. Érdekes, a nácik pont így gondolkodtak fogyatékossággal élő emberekről, ezért is deportálták őket haláltáborokba, hogy ne legyenek a társadalmi fejlődés útjába… és még én vagyok a náci…

Ilyen típusú harcokra lehet számitani a továbbiakban is. A hatujjú óriások továbbra is pöffeszkednek, de mi mit tegyünk ez eltorzult világban? “Feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek” (Fil 2,14-15)

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá