Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. július 11.

Velünk az Isten – 2020. július 11.

“Azután elindultak Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig nappal felhőoszlopban ment előttük, hogy vezesse őket az úton, éjjel pedig tűzoszlopban, hogy világítson nekik, hogy éjjel és nappal mehessenek.” (2Móz 13,20-21)

Valahogy ez az idei év bizonytalanság esztendeje. Ma is ezt éljük meg, ezen a napon. De hogyan tovább? Ma nem tudjuk, hogy mi vár ránk. Olyan élethelyzetben vagyunk, hogy vészhelyzet van, amilyet még nem tapasztaltunk. Ezt azért mondtam, mert egykoron az Izrael népe is egyfajta veszélyben forgott Egyiptom földjén. Nem tudták, hogy mi vár reájuk, de elindultak Szukhótból és táborba ütöttek Ethánban a puszta szélén. Nem tudták mi lesz, egy dologban biztosak voltak, hogy az Úr velük. Az Ige is igy tudósit, hogy az Úr ment előttünk.

Mi a mai igei konkrét üzenete a mai ember számára?

Válasz igy hangzik: Biztosak lehetünk, hogy Isten akarata és tudta nélkül egy hajszál sem eshet le a fejünkről. Ott vagyunk az Ő tenyerén, aki oltalmaz bennünket, s ha bízunk az Ő kegyelmében, ránk ragyogtatja arcát! Akkor is, amikor félünk akkor is, amikor nehéz helyzetben-bizonytalanságban vagyunk. Ő jön és érkezik, ma feléd kísér téged életed minden napján. De hogyan is történik ez? Úgy, ahogy egy szép dicséretünk is mondja egy szép kérésben megfogalmazva:

“Kísérd lépteink Éltünk végéig, és ha roskadozva járunk, Benned támaszt hadd találunk,  Míg elfogy az út S mennyben nyitsz kaput.” (436-es dicséret 4 verse)

Kérjük az Urat, hogy igy oltalmazzon és kísérjen bennünket.

Ámen.

Kaszaniczki Csongor,

 Erdőd

Szóljon hozzá