Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. július 10.

Velünk az Isten – 2020. július 10.

„Előhívta Mózes Izráel minden véneit és monda nekik: Fogjatok és vegyetek magatoknak bárányt családaitok szerint és öljétek meg a páskát. És vegyetek egy kötés izsópot és mártsátok a vérbe, amely az edényben van, és hintsétek meg a szemöldökfát és a két ajtófelet abból a vérből, amely az edényben van; ti közületek pedig senki se menjen ki az ő házának ajtaján reggelig. Mikor általmegy az Úr, hogy megverje az Egyiptombelieket és meglátja a vért a szemöldökfán és a két ajtófélen: elmegy az Úr az ajtó mellett és nem engedi, hogy a pusztító bemenjen öldökölni a ti házaitokba… éjfélkor, megölt az Úr minden elsőszülöttet Egyiptom földén, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, aki az ő királyi székiben ült, a tömlöcbéli fogolynak elsőszülöttéig és a baromnak is minden első fajzását. Fölkelt a Faraó azon az éjszakán és mind az ő szolgái és egész Egyiptom, és lett nagy jajgatás; mert egy ház sem volt, melyben halott ne lett volna.” (2Móz 12,21-23 és 29)

A 10. csapás, tényleg ütősre sikeredik, már a korábbi csapások is „jók” voltak de a tizedik megmutatja ki a világ Ura… minden elsőszülött fiúgyermek, meghal Egyiptom területén.

Tán kegyetlenségnek tűnhet, de mi ez ahhoz képest, hogy az özönvízkor 8 embert leszámítva elpusztul. Amúgy meg mi ez ahhoz képest, hogy minden ember elpusztul előbb utóbb. Hány meg hány ember hal éhen, hány meg hány szenved múlik ki háborúkban. Hányat emésztenek fel gyógyíthatatlan kórok, s hány meg hány vágja fel az ereit vagy issza agyon a máját, napjainkban is s nem csak Egyiptomban, de szerte a világon.

A hívó ember a kegyelmet látja, hogy az ajtófelekre és szemöldökökre felkent vér megmentette az ott megbúvó elsőszülött fiúkat és férfiakat.

Persze, hogy a vért felkenhessék házanként le kellett ölni a bárányokat házanként. Minket a Bárány vére ment meg az örök haláltól. Jézus kereszten kiontott vére megszabadít.

Mózes tudja mit kell tenni és tovább mondja. A vének meghallgatják, és a nép megcselekszi amit kell, így Izrael fiai közül senkinek nem kell veszteséglistára kerülni.

Neked is tudnod kell milyen lehetőségek rejlenek Jézusban. Neked is tovább kell mondanod s neked is rá kell épüljön az életed, hogy életed legyen. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá