Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 9.

Velünk az Isten – 2020. január 9.

“E világnak országai a mi Urunkéi, és az ő Krisztuséi lettek, aki örökkön örökké uralkodik.” (Jel 11, 15)

A hetedik angyal trombitálásával  tudatosít: minden az Istené és Krisztusé. Ha lehetnek is kincseink, ha létezik kisebb hatalmasság, minden az Isten ajándéka. Mi is az ő tulajdonai vagyunk, akarata nélkül egyetlen hajszál sem eshetik le a fejünkről,
Sokáig azt gondolják az önmagukban bízók, minden az ő érdemük, amilyük van, azt ügyeskedéssel vagy kitartó munkával szereztek, közben nem veszik észre, hogy lelküket és üdvösségüket veszítik el. Jézus kérdezi: ” Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri  is, lelkében pedig kárt vall?”  A mai emberiség  nagyobb részének  mércéje nem lenne szabad, hogy az legyen: minél többet szerezni és minél  többet halmozni. A legtöbb ember ott bukik el, amikor Isten azt kéri tőle, hogy álljon le, gondolkozzék el, nézzen önmagába, ismerje el, hogy Isten egyetlen pillanat alatt is elvehet mindent. Ha ez nem következik be, a Mindenható hathatós eszközökhöz is nyúlhat. Buta ember az önmaga kárán sem tanul.
A mai korban azért van szükség erre a tudatosításra, hogy ébredjünk fel: “Nem vagyunk mi magunkéi”…és “Úr lesz a Jézus mindenütt”-amíg nem késő, korrigáljuk önmagunkat.
Szemben  a te Uraddal,
de ez a dal mást üzen:
tűzön és vizen
az ő hatalma
feletted is kiterjed.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá