Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 5.

Velünk az Isten – 2020. január 5.

“A többi ember pedig, akiket nem öltek meg ezek a csapások, nem tértek meg kezük alkotásaitól…” (Jelenések 9,20)

Olvasandó: Jelenések 9, 13-21

Az utolsó idők apokaliptikus jelenetei között szól Isten változásra hívó hangja. Az Ige figyelmeztet, hogy hagyjunk fel látszat keresztyénségünkkel, mert úgy, ahogy Mózes figyelmeztette a fáraót, akinek látszólag rövid időre megpuhult a szíve, de valójában még jobban megkeményedett, a mi keményszívűségünk is vesztünket okozhatja. Hány ember mondja, hogy „én nem követtem el semmi bűnt!”, „nincs szükségem változásra!”, „nem öltem meg senkit” s egy rossz pletykával meggyilkolta valakinek a tisztességét, a becsületét, a boldogságát.

Az elpusztultak sorsa a megmaradóknak figyelmeztetésként szolgál, hogy bizalmukat ne a kezükkel alkotott tárgyakba vessék, mert azok a múlandóságnak vannak kitéve s egyszer semmivé lesznek. Ehelyett Isten nélküli, üres életükkel forduljanak igazán a Teremtőhöz.

Az Úr kiválasztott, elhívott, megbízott, elpecsételt, szövetséget kötött velünk, hogy ebben a sokszor erőszakkal, gyilkossággal, hazugsággal és boldogtalansággal tele világban mi őt szolgáljuk. Örömteli, tiszta szívvel úgy fogadhatom el ezt, ha tudom és bizonyos vagyok afelől, hogy irgalmának pecsétje ott van a homlokomon.

Az ő hívására változhatunk és bízhatunk benne, mert kiválasztott és megbízott minket.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá