Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. január 10.

Velünk az Isten – 2020. január 10.

„Megharagvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél a Jézus Krisztus bizonyságtétele van.” (Jel 12,17)

Olyan világban élünk ahol a tolerancia a legalapvetőbb érték. De ne má’, most tényleg arra kéne ügyelni, hogy meg ne bántsuk a sárkányt, hogy meg ne sértődjön a gonosz, hogy ne haragudjon az ördög…? Most tényleg az kellene mozgasson bennünket, hogy ha valaki a vérünket akarja hagyjuk és tapsolunk hozzá? Nem: menekülni kell vagy szembe szálni s győzni.

Elevenítsük fel a 12. fejezet eddigi történéseit. A sárkány lesi, hogy a napba öltözött asszony lebabázik s már feni a fogát a születendő gyermekre, hogy megegye. Aztán, hogy nem sikerül üzi az asszonyt, az fút, menekül előle. Közben, Mihály az angyalaival jogköröket von meg a sárkánytól. Ez elveszti a mennyre kifejtett hatását így teljes erejével a földre koncentrál s tovább üldözi az anyaszentegyházat totális háborút hírdetve, de a föld megnyilik s elneli a pusztításnak szánt áradatot, az asszony meg amúgy is sasszárnyakkal szereltetett fel, hogy sikeresebb legyen a menekülésben, itt emlékeztetném a tisztelt olvasót, hogy ez a sárkány csak az a régi, öreg, ronda kígyó aki lehetséges, hogy valamikor repülni is tudott s lába volt mint a gyíknak de mostanság csak a hasán jár, s port eszik, bár embervérre szomjazik.

Akkor el is értünk a 17. vershez. A sátán, a sárkány, a gonosz az a régi kígyó aki embergyilkos volt kezdettől fogva mérges. Bocs, de akkor mi van, kit érdekel, hogy mérges. Nehogy már nekünk kelljen letörölni a könnyeit, mert ezt diktálja a keresztyénség, meg a demokrácia, meg a liberalizmus. Még jó hogy nem örül a bestia… Örülne ha befalta volna a Megváltót, próbálkozott is de a halál sem vehetett az ÚR Jézuson diadalmmat s harmad napra feltámadott. Akkor is örülne a Sátán, ha az állását megtarthatta volna s tovább mérgezné Isten országát, de kiesett a pixisből. S örülne akkor is, ha az egyház meglenne már, ha mi az élő egyház feladnánk a futást s elbuknánk. De mi futunk még vagy legalább is próbálkozunk.

Nem a sárkánynak kell örülni, hanem neked meg nekem. Nekünk van evangélium, hogy Isten létező s szerető Isten. Ezt az ördögök is tudjál és rettegnek, de kit érdekel haragudjon csak… Minket Isten megszabadít. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá