Velünk az Isten – 2020. augusztus 2.

„Amikor meghallotta a nép ezt a kemény beszédet, gyászolni kezdett” (2Móz 33,4)

A bűn nem marad büntetés nélkül. Mózes negyedik könyvében 32,23 versben ezt olvassuk, hogy „gondolkodjatok el, hogy bűneitek büntetése utolér benneteket”. Isten az övéit azonban nem hagyja el, ha látszólag úgy is tűnik, de nem hagy el.

Ma  azt olvassuk, hogy az Úr megharagudott az ő népére és elhagyni készül az ő népét. Igen sokszor ez a kettős érzés van, hogy mi is történik?- most tényleg elhagy az Úr? A válasz, hogy mi történik az, hogy a nép fordult el az Urtól és ennek a következményeit tapasztalja máris Izrael, amikor az írás azt mondja „…-gyászolni kezdtek”. A nép ráébred arra, hogy bizony vétkeztek és elfordították a tekintetüket az Urról. Ennek megvannak a következményei, bár a bűn nem marad büntetés nélkül, de az Urnak nem az a célja, hogy pusztítson, hanem épp ellenkezőleg életeket mentsen meg. A nép gyászában, pedig nem más van, mint az újrakezdés és újratervezés lehetősége. A GPS útvonal tervező is néha téved, és más felé visz bennünket, de ha hamar észrevesszük a hibát, akkor orvosolni tudjuk az újratervezés gomb megnyomásával és a célba érünk.

Mi a tanulság számunkra mindezekből ma számunkra Testvéreim? Az, hogy észrevegyük azt, amit egy szép bűnbánati énekünk is mond:

Amint vagyok, sok bűn alatt,

De hallva hívó hangodat,

Ki értem áldozád magad:

Fogadj el, Jézusom!

A nép észrevette és elkezdett gyászolni és elindult az újrakezdés vonalán. Te észreveszed, hogy nem, jó úton haladsz, eltértél az Urtól. Ha igen tervezd újra életed Krisztussal és még ma kérd tőle, hogy fogadjon téged vissza. Ha ezt megteszed akkor nálad is lesz újra kezdés és nem is akárkivel az Úr Jézus Krisztussal! Ámen

Kaszaniczki Csongor,

 Erdőd

Vélemény, hozzászólás?