Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. november 25.

Velünk az Isten – 2019. november 25.

„Mi pedig hálával tartozunk Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket Isten kezdettől fogva az üdvösségre…” (2Thesz 2,13)

A Thesszalonikaiakhoz írott második levél fő tanítása, hogy a keresztyén embernek ellen kell állnia mindenféle világkatasztrófával kapcsolatos zavarkeltésnek, és ezen világ hétköznapjaiban, munkával és rendszeretettel kell szolgálnia mindenki javát.

Zavarkeltés pedig manapság is van éppen elég. Önjelölt messiás politikusok hangsúlyozzák, hogy a másik oldal okozta katasztrófától csak ők tudják megmenteni az emberiséget. És sajnos a klímahisztéria is olykor ilyesfajta pánikkeltés … Természesen fontosnak tartom a környezetvédelmet, de nem használható ez az emberek megfélemlítésére. És ezek az emberek hirdetik azt is, hogy ide már nem érdemes gyermeket szülni, mert úgy is el fog pusztulni a világ…

Pál apostol tudja, hogy motiválni a legjobban az embereket a hála érzésének felébresztésével, és nem ijesztgetéssel lehet. Akinek van miért hálát adni, annak lesz ereje jót tenni. Akinek van gyermeke, az tud hálát adni az életükért és mindazokért az ajándékokért, amit Isten általuk készített. És az tud igazán például a környezetre ügyelni, aki tudja, hogy gyermekeinek, unokáinak… készíti azt elő.

Az apostol itt a gyülekezetért ad hálát. Te adtál már hálát a közösségedért? A gyülekezetedért? Van gyülekezeted? Nem természetes dolog, mert vannak részei a világnak, ahol elbújva, titokban gyűlnek össze, ha sikerül. Adtál hálát azért, hogy a testvérek közösségében az Isten tud szólni hozzád?
Hisztéria helyet hála! Mert ez működik!
Ámen!

Rácz Ervin,
Szigetlanka

Szóljon hozzá