Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. december 27.

Velünk az Isten – 2019. december 27.

„…Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből. És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.” (Jel 5,9-10)

              Elég nacionalista vagytok, szerintem még az angyalok a mennyben is magyar nyelven beszélnek. Bíztos vagyok benne, hogy nem véletlenül születtem magyarnak és örülök annak, hogy magyar vagyok…

              Ha azt hallom, hogy minden nyelvből és ágazatból, népből és nemzetségből választott magának az Isten követőket, fiakat, megerősödöm még inkább a hitemben, lám biztosít a mai ige, hogy én szőröstől-bőröstől, mindenestől fontos vagyok a mennyei Atyámnak, anyanyelvem is, genetikám is, múltam és jelenem is, sőt a jövendőm is nála van.

Magyar vagyok, de nem antiszemita, mert a Bárány a Dávid leszármazottja, az én Uram vér szerint zsidó, mert Ő nem csupán a bárány, de Júda oroszlánja is. Mikor mindenki kudarcot vall Ő akkor áll elő s megnyitja a tekercset, mert egyedül ő méltó rá.

Engem, minket, felmagasztal mikor vére által megváltott a bűn hatalmától s a halál köteleit elvágta. Zene füleimnek, hogy nem csak megváltott, de megtartott magának, az övé vagyok. Nem mint szolga, tartozom hozzá, de mint pap-király mert mindent amije van, megoszt velem, az életét is odaadta értem. Kell e ettől több az életemben legyen bár ünnep vagy hétköznap.

Kívánom, hogy te, aki olvasod soraim hidd el, hogy én, te vagyok, hogy rólad szóljon minden Krisztusban. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá