Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. m rcius 6.

Velünk az Isten – 2017. m rcius 6.

“- amikor J zus fel l hallott, a sokas gban h ta m g ker lt, s meg rintette a ruh j t.” (Mk 5,27)

A mai Ig nkben rdemes felfigyeln nk arra, hogy mi rt kereste Jairus J zust s mi rt lopakodott oda m g ez a beteg asszony is? Mert olyan helyzetbe ker ltek, amiben k nytelenek voltak meg llap tani teljes tehetetlens g ket. Egyik k sem tudott v ltoztatni a helyzeten.

Egy lelkip sztor magyar zta el, hogy amikor par ki t j tott k, furcsa szavakra lett figyelmes. Amikor az reg mester a r gi cs veket pr b lta kiszedni, kit pni a f ldb l, a k vetkez ket mondta: Ha nem megy sz p sz val, itt van Samu! Nem baj, itt van Samu! Ki az a Samu gondolta mag ban a lelkip sztor, hiszen egyed l hagyta ott dolgozni a j munk sembert. Oda is ment, s r k rdezett a mesterre, mire ezt v laszolta: A Samu nem m s, mint ez a t zkil s kalap cs, ha nem j n ki a cs k nnyed n, akkor r csapok, r seg tek a kalap ccsal. gy van ez vel nk is, ha nem megy nk J zushoz sz p sz val, j nnek majd a pr b k, a betegs gek, a kalap cs, a Samu. De musz j nek nk ezt megv rni?

Ez az asszony “sok orvost l sokat szenvedett, minden t r k lt tte, de semmi haszn t sem l tta, hanem m g rosszabbul lett.” (26v) Isten n lk l sokszor a tot lis tehetetlens get kell t ln nk. A kiszolg ltatotts got, a r szorults got, a magunk elesetts g t.

De a j h rem m ra az: nem kell nek nk N lk le lni az letet! Ragadjuk meg mi is t!

Mint az asszony az ruh ja szeg ly t
megragadjuk az Asr jelenl t t
mint a vak koldus az t sz l n
ki ltunk, s futunk az Asr el

s hirtelen egy mennyei k z meg ld
J zus az, aki megseg t
s hirtelen a mennyei er lesz ll
J zus j n, s meggy gy t.

men!

R cz Ervin,

Erd d

Szóljon hozzá