Velünk az Isten – 2016. december 28.

“Este b nat t r be, reggelre itt a vid ms g.” (Zsolt 30,6b)

Olvasand : Zsolt rok 30

Az sz vets g embere a szenved st Isten b ntet sek nt rtelmezte. A b n k vetkezm nye a b ntet s, ez rt mondj k az istenf l J b bar tai, hogy keresse is let ben azokat a pillanatokat, amikor v tkezhetett. A szenved sben Isten t voll t t rz keli a zsolt ros is, ugyanakkor hozz teszi, hogy r vid ideg tart mindez: Mert csak egy pillanatig tart haragja, de lethossziglan val j akarata.

A pr f t k egyre lesebben l tt k, hogy az Asr szenved szolg ja lesz a meg g rt Megv lt . zsai s egy rtelm en kimondja, hogy a szenved sekben Isten hozz nk val kegyelme s szeretete nyilv nul meg. A mi pillanatnyi szenved s nk pedig r k dics s get szerez nek nk. gy lesz a mi nyomor s gunk Krisztus szenved s re eml keztet jel, hogy el ne b zzuk magunkat.

A sz ks ghelyzet s hi ny rzet ldott lehet s g arra, hogy Isten lelki javakkal gazdag tson. H vja a lelki szeg nyeket, a megf radtakat, az er tleneket, azokat, akik terheket hordoznak. Akkor tudjuk igaz n dics teni Istent, amikor t lj k m lys gb l felemel , r m t hoz k zels g t. J zus a vele val k z ss gre h v este s reggel: j jjetek hozz m mindny jan. men.

Kiss Szabolcs,

Apa

Vélemény, hozzászólás?