Velünk az Isten! – 2015. november 4.

“Akarom az rt, hogy im dkozzanak a f rfiak minden helyen, tiszta kezeket emelv n f l harag s verseng s n lk l.” (1 Tim 2,8)

Napi ige: 1 Tim 2, 8-15

K l nbs g van v gyakoz s s akarat k z tt. Nem mindegy teh t, hogy v gyom valamire vagy akarok valamit. Igaz, a v gyakoz s az akarat kiindul pontja, de sajnos t l sokszor megreked nk itt. Ez egy k nyelmes helyzet, amelyben lehet sajn lkozni, hogy milyen rosszak, emp ti ra k ptelenek, nz ek az emberek. Lehet h tozni a szebb j v re, amelyben az egym s terh nek hordoz sa megval sul s a krisztusi szeretet meg l se nem csup n lomk p. Mindek zben a panaszkod s lmodoz ember t tlen marad. Ez a passzivit s az oka a pozit v v ltoz s hi ny nak. Az akarat ltal lesz a sz nd kb l tett.

P l a helyes istentiszteletr l tan t a mai napi ig ben, pontosabban arr l, hogyan viseltessenek a f rfiak s a n k. Az “akarom” sz jelzi, hogy a felsorolt rendelkez sek Isten megb z s b l vannak. Teh t nem valami kereszty n eszm nyk p r szei, amelyben a f rfiak nem versengenek s haragszanak, hanem minden lehet s get megragadnak az im ds gra. A n k pedig nem dr ga kszerekkel, hanem j cselekedetekkel kes tik magukat. Ezek val di elv r sok a kereszty nek fel . Isten azt akarja, hogy ezek val s gg legyenek. A k rd s az, hogy te mit akarsz? Ha csak s hajtozva lmodozol, akkor nem jutsz el bbre a hitben. J zus egyszer megk rdezte a vak Bartimeust: “mit akarsz, hogy cselekedjem veled?” (Mk. 10,51), az pedig v laszolt: “Mester, hogy l ssak”, erre J zus ezt felelte: “Eredj el, a te hited megtartott t ged” (52). Bartimeus akart l tni, ez rt ki ltozott J zushoz s gy tartotta meg az hite. Te mit akarsz, hogy Isten cselekedjen veled? Ha semmit, akkor maradhatsz f ldbegy kerezett l b , tehetetlen ember, aki sir nkozva szeml li a k rnyezet t. Ha viszont azt akarod, hogy Isten adjon v ltoz st az letedbe, akkor k sz lj, mert menned kell, dolgod van. men.

Rem nyik S ndor: Akarom.

(r szlet)

Akarom: fontos ne legyek magamnak.

A v gtelen falban legyek egy t gla,
L pcs , min felhalad valaki m s,
Ekevas, mely m lyen a f ldbe s,
m a kal sz nem az rdeme.

Erdei rva Istv n,

Szamosk r d – Dobr csap ti

Vélemény, hozzászólás?