Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ünnepre, koncertre hangoló

Ünnepre, koncertre hangoló

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa advent második vasárnapján a Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközség meghívására, a délutáni istentisztelet keretén belül szolgált.

Varga Szilárd, mint a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze hírdetett Igét. Bak László helyi lelkipásztor örömmmel köszöntötte a vendégeket.

A lelkipásztorkórus rövid történetének bemutatása után került sor annak a kilenc kórusműnek az eléneklésére, amelynek kötőszövege a mennyei híradástól a földi hírvivésig vezette a hallgatóságot.

A koncertre sokan kíváncsiak voltak. A vendéglátó lelkipásztor méltató szavai zárták a felemelő alkalmat. Bak László és felesége Enikő, tárogató dallamokkal és kalotaszegi énekkel kedveskedtek a kórusnak.

„Szeretetvendégség keretén belül, ünnepi hangulatú estével gazdagodhattunk valamennyien. Köszönet az adott és kapott szeretetért. Higyed Gyöngyi karnagy a nagybányai koncertet a szatmári koncert főpróbájaként jónak minősítette. Ezúton emlékeztetjük és hívjuk december 16-án ete 7 órára a Szatmári Római Katolikus Székesegyházba immár a 11. Adventi Koncertre az érdeklődőket.” – üzeni olvasóinknak Higyed János Szatmár-kültelki lelkipásztor.

Az idei koncert mottója: -Betlehemi Csoda-. Előadói: A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa. Közreműködik a FOURever Quartett, a helyi Filharmónia művészei. Mindenkit szeretettel várnak!

(A fotókat a nagybányai egyházmegye facebook-oldaláról vettük át)

Szóljon hozzá