Tízéves Törekvők

Tízéves születésnapjukat ünnepelték a Szatmári Törekvők, a Bonus Pastor Alapítvány utógondozói csoportjának tagjai.

Szombaton délután a Láncos templomhoz tartozó Kálvin Házban Dr. Puskás Csaba a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka, szervezőként köszöntött. „Ha félek is, benned bízom…!” (Zsoltár 56,4) – szólt az Ige, amit Törő Attila Miklós patóházai lelkipásztor hirdetett. Rengeteg mindentől félünk. néha eltévedünk, néha olyan helyen kell lenni, ahol nem szeretnénk. Amiért félünk nem történik, de amitől félünk az nem egyszer megtörténik. A bizalom minden kapcsolatnak az alapja. Dávid a megpróbáltatásban úgy ragaszkodik az Istenéhez, akinek a szívében szeretet van, könyörület van, erő van, mint ahogyan a gyermek ragaszkodik az édesapjához és bízik benne. Isten egy könyörülő Isten, aki szeretetével utánanyúlt és utánunk nyúl. Ott, ahol a félelem veszít az erejéből, megtapasztalom azt, hogy az élet fejlődésnek indul kibontakozik és egyensúlyba kerül a lelkem és a kapcsolataimban is egyensúly lesz. Megtapasztalhatóvá válik Jézus Krisztus urunknak a szava: Én azért jöttem hogy életük legyen és bőségben éljenek. Amikor félünk, legyünk szabadok azt kimondani, legyünk szabadok félni. – bátorított a lelkipásztor.

Dr. Király Lajos esperes és Békéssy Erzsébet köszöntését követően Gombola András vívóedző jelentkezett be videóköszöntéssel. Számos vendég érkezett együtt ünnepelni az országból, de határon túlról is. A köszöntések után az elmúlt évek képes beszámolójának keretén belül szabadult szenvedélybetegek tettek bizonyságot arról, hogyan változott meg gyökeresen az életük amióta szermentesen élnek. Végül az Urban Tribal Band csodás ritmusa tette hangulatossá az estét.

„A munka folytatódik, minden hétfőn este 6 órától találkozunk a Zöld Házban, a Kossuth kertben. Szenvedélybetegeket és hozzátartozókat egyaránt várunk.” – jelezte a Dr. Puskás Csaba.

Vélemény, hozzászólás?