Szilágyszér, a csend szigete

A Szilágyszéri Református Gyülekezet tagjai imádságos lelkülettel és nyitott szívvel hallgatják Isten igéjét az imaheti alkalmakon. Ezen a héten református lelkipásztorok prédikálnak minden este 7 órától.

A Szatmár megye délkeleti sarkán fekvő gyülekezet templomos népe minden este szinte megtölti a 19. század végén épült hajlékot, ami nem meglepő, hiszen a szatmári gyülekezetek aktív tagjai is nagyrészt a Tövishátról költöztek a megyeszékhelyre. A festői szépségű táj, a templom fekvése, a nyugtató csend, az emberek kedvessége elbűvöli a városi zajhoz szokott lelkipásztort, aki örömmel látja azt, hogy feketéllik istentisztelet előtt a templom felé vezető utca. A gyülekezeti tagok hangos imádsága, verses és énekes szolgálata és az igehirdetésre figyelő tekintetek mutatják, hogy a városoktól messze eső településen él a hit. Az összefogás, a családias hangulat és a szeretet teszi igazán élhetővé az életet itt is.

1988 óta szolgál itt Tarsoly Gyula lelkipásztor, aki elmondta, hogy nemcsak ez az alkalom az, amikor vendéglelkészeket hívnak, hanem minden nyár végén evangelizációs héten adnak hálát a termésért is tudva azt, hogy a testi és a lelki növekedést Isten adja. Ezen a héten Tatár János Nádasdról, Uszkai Zoltán Désházáról, Bogya Kis Ferenc Szatmár-Szamosnegyedről, Rácz Ervin Erdődről, Szilágyi Éva Egrespatakról, Vargha Levente Bősházáról és Süle Gyula Zsolt Vérvölgyről érkezik hirdetni Isten igéjét. Isten áldása legyen a gyülekezet életén.

Vélemény, hozzászólás?