Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Pozicionálás oltalomba – SZIKE istentisztelet, dobterápia, imaséta Szigetlankán

Pozicionálás oltalomba – SZIKE istentisztelet, dobterápia, imaséta Szigetlankán

Élmény- és programgazdag SZIKE istentiszteletet tartottak Szigetlankán. A lendületes igei alkalom előtt és után dobterápián, ezzel párhuzamosan pedig imasétán is részt vehettek a jelentkezők, változatos és valódi feltöltődést megélve.

A szatmári Deák téren lakók vasárnap délutáni pihenése nem biztos, hogy addig tartott, ameddig szerették volna, bár panasz még nem érkezett. Acacia Mpofo Kitata kongói származású lelkészférj, dobterapeuta maga köré ültetetett háromszor is egy-egy húsz fős csoportot, akiket nemcsak Afrika zenei világába, hanem, – és ez a fontosabb, – közelebb Krisztushoz hívott. Közben a 150. zsoltár szavai valósultak meg: „Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek Istent szentélyében, dicsérjétek a hatalmas égboltozaton! Dicsérjétek hatalmas tetteiért, dicsérjétek nagyságához méltóan! Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával! Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával! Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral! Minden lélek dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!”

17 órától a Bízz Band egyházmegyei ifjúsági dicsőitő együttes nyitotta meg felhívással az igei alkalmat: „Gyere te is velünk az Úr színe elé, Jöjj hozzá, téged vár… „Jézus a mi oltalmunk, erősségünk, Ha ránk szakad minden baj, mégse félünk. Ő a mi páncélunk, erős pajzsunk, Ha ránk tör az ellenség, Benne bízunk…” – robbant be énekkel Mpofo Kitata Szilvia angyalkúti (Arad megyei) református lelkésznő, aki igehirdetésében egy rossz és egy jó hírt is elmondott. Mind a kettő összefoglalható azzal, hogy: figyelnek ránk. A rejtőző, a hazugság atyja, a Sátán minden eszközt bevet ahhoz, hogy eltántorítson Isten útjáról. Megfélemlít, más lehetőségeket tár fel, elbizonytalanít… Az evangélium üzenete az, hogy van, aki ez ellen véd. Lehetőségünk van hitben járni, a hit pajzsa mögött. Ehhez azonban jól kell tudni helyezkedni, pozícionálni. Ez az oltalom ezerszázalékban megvéd. A gyülekezet válaszolt az oltalom mögé-, alá hívásra, a lelkésznő által vezetett dicsőítéssel: Mindenem Tiéd, az egész életem. A szívem teljesen átadom neked, Saját terveim és büszkeségemet, Most lábadhoz teszem, s új életet nyerek, Tiéd minden álmom, az életem mindenem.”

A Bízz Band záró énekei után Rácz Ervin házigazda lelkipásztor a dobterápia mellett még imasétára hívta a gyülekezetet, melyet Vaida Zsanett SZIKE elnök vezetésével készítettek elő az ifjak. Az elkövetkezendő egy hónapban még lehetőség nyílik arra, hogy a szigetlankai gyülekezeti tagok és más érdeklődők is átéljék ezt a programot. A SZIKE istentiszteleten jelen voltak néhányan a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége által szervezett Munkatársképző Tanfolyam frissen végzett diákjai közül.

Szóljon hozzá