Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Nézzünk Istenre! – vakációzáró, hálaadó SZIKE istentisztelet Szigetlankán

Nézzünk Istenre! – vakációzáró, hálaadó SZIKE istentisztelet Szigetlankán

Óriási harcON címmel egyházmegyei, vakációzáró, hálaadó ifjúsági alkalmat tartottak a szigetlankai református templomban. Ez egyben tábortalálkozó is volt, az augusztus eleji SZIKE tábor részvevői közül többen újra láthatták egymást.

Vasárnap délután 17 órától Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntötte az egybegyülteket. A táborban is zenélő szIGEt együttes dicsőitett.

Törő Nikolett gyakornoklelkész igehirdetése készítette fel az ifjakat az előttük álló időszakra, ami tanévkezdés előtt kifejezetten jól jött. Dávid és Góliát története alapján szólt az igehirdető: Nem könnyű sokszor szembenézni a saját góliátjainkkal. Mert neked és nekem és mindannyiunknak van saját óriása, ami uralja a napjainkat, megkeseríti örömünket. Óriások leselkednek ránk, mint az elutasítás, félelem, kétségbeesés, kudarc, bosszú, bizalmatlanság, csalódás, betegség, gyász, lelkiismeret-furdalás óriásai…stb. Isten arra hív, hogy merd kimondani és szembenézni azzal, hogy van egy vagy több óriás az életedben, amiről azt hiszed, -lehet, ott mélyen legbelül-, hogy nagyobb, mint te; nagyobb, mint amit le tudnál győzni. Másodszor Isten arra hív, hogy harcolj, vagyis döntsd le, bánj el a saját óriásoddal! Az az Isten, aki Dávidból csodát faragott, kész arra, hogy bennünket is harcosává formáljon! Dávid azonban nem vonult vissza, nem rejtőzött el. Látta az óriást, tisztában volt kivel áll szemben, mégis volt egy győztes taktikája! Nemcsak az óriást látta, sokkal többet látott és hallott! Istent hatalmasabbnak látta! S ebben az segítette, hogy Istenre figyelt inkább. ,,Nézzünk az óriásokra! – és elbukunk. Nézzünk Istenre! – és az óriások dőlnek le.” – biztatott az igehirdető. Ezzel a lendületes, öröm- és mosolyteli biztatással neki lehet indulni az új tanévnek. Nézzünk Istenre!

Ha csak az óriásra nézett Dávid, akkor azt látta, milyen hatalmas, ha viszont Istenre nézett, akkor is azt látta, milyen hatalmas, tehát könnyű eltalálni. – összegzett a házigazda lelkipásztor, majd az ifjak elénekelték a táborhimnuszt: Éneklem a te jóságodat és a Meghívtál, hogy vízre lépjek kezdetű éneket. Nélküle elsüllyedünk, de vele győztesek leszünk.

Szóljon hozzá