Nevetek fel van írva a mennyben – konfirmálás Szárazberken

Május 12-én, vasárnap délelőtt 3 ifjú – 2 leány, Doviciac Petra, Szilágyi Szilvia és egy fiú Bücs Balázs – tett bizonyságot hitéről és a Jézus Krisztus tudományában való jártasságáról, a Szárazberki Református Templomban – tudtuk meg Elek Arnold Zoltán lelkipásztoról.
Az ünnepi istentiszteleten a Lukács evangéliuma 10. részének 20. verse alapján – Annak örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben – szólt az igei bátorítás a zsúfolásig megtelt templomban. ,,Amikor életem kezedbe tettem, s követődnek szegődtem Mesterem, azt ígérted, soha nem hagysz el engem” – kezdte ünnepi igehirdetését Elek Arnold Zoltán a Sármellék egyik legszebb református templomában.
A történelmi Szatmárban, a Hármas Határban fekvő ékszerdoboz középkori műemlék templom megtelt az ünneplők sokaságával. Az ünnepi igehirdetésben a lelkipásztor kiemelte, hogy Isten szolgálatra, munkásnak hívta el a mai ifjakat is. Jelenlétével, közelségével mindig ott lesz az életükben. ,,Az Úr kézen fogott, s szemembe nézett: Gyermekem, sose hagytalak el téged! Azokon a nehéz napokon át azért látod csak egy pár láb nyomát, Mert a legsúlyosabb próbák alatt Téged vállamon hordoztalak! “ – folytatta a lelkipásztora Lábnyomokból vett idézettel.
Menjetek, arassatok, hiszen szükség van rátok. Legyetek egy falat kenyér, vigasztaló testvér. Aki így tesz, azt az Isten megáldja, tanítványává fogadja. Jézushoz tartozni, öröm, megtalált boldogság. Mindenek felett annak örülhetünk, hogy e konfirmáló gyermekek nevei fel Vannak írva a mennyben!
Régi szép hagyományt ápolva a lányok szatmári népviseletben, az egyetlen fiú pedig díszmagyarba öltözve fejezte ki egyházához, református hitünkhöz és magyar népünkhöz való tartozását és hűségét. A Szárazberki Református Egyházközség különösen is fontosnak tartja ezen lelki és nemzeti értékeink megélését, továbbadását. Május 12-én 2 leány, Doviciac Petra, Szilágyi Szilvia és egy fiú Bücs Balázs tett bizonyságot hitéről és a Jézus Krisztus tudományában való jártasságáról. Isten segítse őket fogadástételük megtartásában.

Vélemény, hozzászólás?