Kezdőlap / Napi Ige / Napi Ige, 2012 augusztus 3.

Napi Ige, 2012 augusztus 3.

„… mert csodajelül rendeltelek az Izráel házának.” Ez 12,6b / Olvasandó: Ez 12

Ezékiel, a próféta, Isten embere, mint csodajel. Keresztyén ember, mai hívő, mint csodajel. Ízlelgetnünk kell ezeket a szavakat, isteni kijelentéseket, hisz új íze van, eleddig ismeretlen. Amikor Ezékielt megszólította az Úr, és megjelent neki csodálatos dicsőségében, és megszólította, szolgálatra hívta és igéjével jól tartotta, Ezékiel is ilyenformán kóstolgatta. Először előtte is furcsa volt: éppen ő, éppen ott?

Nehéz ma is elhinni, nehéz küldetés ez most is: jelként indulni a világba. Csodajelül. Hogy én, az egyszerű, a szürke kisegér, mint jel? Csodajel? Isteni jel? Ez képtelenség!

És nem, nem az! Mert Isten téged és engem csodajelül rendel a mai világban. Hogyan mondja az Úr Jézus: úgy fényljék a ti világosságotok. Tudom, hogy nem úgy világítok, mint a villanykörte, mégis tudom, mire gondolt Mesterem. És azt is tudom, hányszor vagyok lekapcsolva.

Csodajel. Mint az angyalok, mint a betlehemi csillag, mint a próféta. Először magunkban kell rendet tennünk, és elhinnünk, Isten csodajelül rendel, állít egy család egy gyülekezet, egy emberi közösség elé. Át kell élnünk a megjelenő csodát, hogy csodajellé lehessünk. Le kell vetkeznünk emberi szürkeségünket, hogy világíthassunk. Ő cselekszi velünk!

Varga Botond, segédlelklész

 

Szóljon hozzá