Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Megkezdődött az MKT, a KRISZ munkatárs képző tanfolyama

Megkezdődött az MKT, a KRISZ munkatárs képző tanfolyama

A Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetség – (KRISZ) célja hogy: a református ifjúság életét és gondolkodását az evangélium határozza meg, ennek érdekében, az Evangéliumra és a Szentháromság Egy Istenre tekintve három munkakört jelölt ki folyó év február 11-12 között mikor a Szövetség vezetői Szatmárnémetiben konferenciát tartottak. – tudtuk meg Jobb Domokostól, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsosától.

A három pont a következő volt: I. Szolgálni és szolgálni tanítani, II. Élni és élni tanítani, III. Örömben élni és örömmel szolgálni.

Az I. pont megvalósítása érdekében három éven keresztül 20-20 (ha már az év, amit írunk kettőezerhúsz) összesen 60 fiatalt szeretnénk az egyházmegyék ifjúságából munkatársnak kiképezni, az ifjúsági misszió szolgálatára.

Februárban a járvány előtt, úgy gondolták a szervezők, hogy a képzéseket legkorábban 2020, november – decemberében lehetne elkezdeni, de sokkal valószínűbb, hogy a kezdés átcsúszik majd 2021 januárjára. Isten kegyelme és gondoskodása ezzel szemben úgy adta, hogy a legkorábbi tervezett időpontra minden összeállt és elkezdődött. Elkezdődött az MKT, a munkatársképző tanfolyam.

Örömmel osztjuk meg a hírt a kedves olvasóval, hogy november 19-22 között, a Covid-19 járványhelyzet elleni óvintézkedések, szabályok és ajánlások szigorú betartása mellett, Sólyomkőváron megtartottuk az MKT első turnusát. Istennek legyen hála! Húsz fiatal jelentkezett a képzésre az aradi egyházmegyéből 4, a bihariból 2, az érmellékiből 1, a nagykárolyiból 2, a somlyóiból 2, a szatmáriból 5, a temesváriból 3, a zilahiból 1. Az ifjak 9 ifjúsági munkában jártas és elhivatott lelkipásztorral voltak összezárva 4 napra a programok változatosak voltak. Az istentiszteletek és kiscsoportos tevékenységek mellett jutott idő a dicsőítésre és játékokra is. Az előadások és foglalkozások fő témái a következők voltak: Identitás és megerősítés, Isten terve, Csoportdinamika, Elhívás, megtérés, újjászületés Önismeret. Az előadásokat, foglalkozásokat meghívott s a témákban jártas szakemberek tartották.

Mind a szervezők mind a résztvevők hasznosnak ítélték az alkalmakat, ahol érezhető volt Isten jelenléte. Hogy ne csak a lélek erősödjék s az értelem táguljon, s legyen majd erő a szolgálathoz, két szilágybagosi szakácsnő csatlakozott a csapathoz, úgyhogy semmiben sem szenvedtünk hiányt.

A következő turnusra január végén kerül sor. Ha a fiatalok közül valaki kedvet kapna arra, hogy rész vegyen MKT-n elmondjuk, hogy a 2020-2021 es képzéshez már nem lehet csatlakozni, de 2021 őszén új „évadot” nyitunk, indul majd az MKT 2.0 verzió, 2022 őszén pedig a 3.0 úgyhogy aki lemaradt volna se keseredjen el.

Köszönet az ifjak szüleinek, hogy elengedték csemetéiket, köszönet a lelkipásztoroknak, hogy bátorították őket. Köszönet a szervező csapatnak a tervezésért és lebonyolításért.

Köszönetünket fejezzük ki, Magyarország kormánya felé is, hogy a KRISZ programjait, 2020-ban is támogatta. A Bethlen Gábor Alapkezelő Z.R.T.-n keresztül, pályázat útján 500 000 forintot sikerült lehívni.

Külön köszönet azoknak az egyházmegyéknek és gyülekezeteknek, akik átvállalták a képzésre jelentkező ifjak részvételi díját.

És persze Istenről sem feledkezhetünk el hisz igazából mindent az Ő áldó kezéből vehetünk el… Köszönet és hála mindenért Urunk.

Szóljon hozzá