Lisztből és tojásból készült térkő Szamoskóródon

Teljesen abszurd a cím jelentése, de azért mégis van valóságalapja. Az igazság az, hogy a liszten és tojáson kívül még számos hozzávalóra van szükség. Na, nem vízhez, mert az rontja a minőséget. Viszont elengedhetetlen az egyház iránti szolgáló szeretet, a fáradtságot felvállaló odaadás, a kitartó igyekezet, és a példaértékű szorgalom. Így került térkő a Szamoskóródi Gyülekezeti Központ udvarára – tudtuk meg Erdei-Árva István Béla lelkipásztortól

Nagyon örültünk, amikor évekkel ezelőtt a parókia udvarán lévő romos épületet önkéntes munkával és adományokkal sikerült átalakítani gyülekezeti házzá. Az örömünk csak fokozódott, amikor néhány pályázatnak és a gyülekezeti hozzájárulásnak köszönhetően kibővítettük és modernizáltuk. Azóta jó néhány rendezvénynek adott otthont az épület. Volt itt már születésnap, keresztelői, konfirmálói, temetési ebéd, házassági évforduló, családi nap, vallásóra, bibliaóra, és még rengeteg más esemény. Néha olyan sokan voltunk, hogy még az udvaron is teríteni kellett. Egy ilyen alkalommal, a földbesüllyedő széklábak miatt, arra a döntésre jutottunk, hogy egyszer le térkövezzük az udvart. A cél tehát megvolt, csak az odavezető utat nem ismertük. Az évek során többször is pályáztunk, de egyszer sem kaptunk támogatást erre a célra. Az idén pedig úgy határoztunk, hogy megvalósítjuk saját erőből.

A nőszövetségünk mindig oroszlánrészt vállalt a gyülekezeti szolgálatban, és így volt ez most is. Jó szívvel ajánlották fel a levestészta készítésből begyűlt összeget és a bibliaórai perselypénzt, hogy ez az álom is megvalósuljon. A hozzájárulásuk majdnem teljes egészében biztosította az anyagköltséget, a munkadíjat pedig gyülekezeti alapból fedeztük. Ezután biztosan nem süllyed a szék lába a földbe alattunk, ha ismét az udvaron terítünk.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy a munkánkra most is áldást adott, ahogyan oly sokszor adta eddigi is. Továbbá hálásak vagyunk a nőszövetségünkért és a gyülekezetünkért.

„Legyen mirajtunk Istenünknek, az Úrnak jóindulata, és kezünk munkáját tedd maradandóvá” – (Zsoltárok 90, 17)

Vélemény, hozzászólás?