Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Lelki uzsonna a k lcseysek els h tat n

Lelki uzsonna a k lcseysek els h tat n

Mintegy negyvenen d nt ttek gy a K lcsey Ferenc F gimn zium di kjai k z l, hogy fel ldozz k nagysz net k egy r sz t, s elmennek a d szteremben megtartott r vid h tatra.

R cz Ervin a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye ifj s gi el ad ja a Hegyi besz d magyar zat t kezdte el a k lcseys SZIKE- h tatokon. H tf n 12 r t l a M t evang liuma 5. r sz nek els 3 vers t olvasta a di koknak: “(J zus) L tva a sokas got felment a hegyre, s amint le lt, odamentek hozz tan tv nyai. pedig sz l sra nyitotta sz j t, s gy tan totta ket: Boldogok a l lekben szeg nyek, mert v k a mennyek orsz ga.” (Mt 5,1-3) az igehirdet h rom r vid zenet helyezett az rdekl d k sz v re: J zus nemcsak n z, hanem meg is l t benn nket, s ez felt tlen l j h r. ugyan a sokas got is l tja, de igaz n a tan tv nyaihoz sz l, azaz azokhoz, akik meg is akarj k t hallgatni. A vil g ltal ny jtott boldogs got hamar meg lehet unni, elp rolog, de az Istent l kapott r m r k.

Kov cs Erika vall stan rn vezet s nekeltek is az ifjak, s ha a l tszat nem csalt, nem b nt k meg azt, hogy lelki uzsonn t is magukhoz vettek. Minden h tf n 12 r t l jabb lehet s g lesz erre, a Hegyi besz d sz mukra is rdekes, tanuls gos s p t gondolatokat rejt mag ban.

Szóljon hozzá