Közösségépítő hétvégén a refis elsősök

Közösségépítő családi hétvégén voltak együtt a Református Gimnázium elsősei és szüleik, Mekker Melinda tanító néni kisdiákjai Nagytarnán, az Ecosunhome táborban.

A tanítónő immár a harmadik generációt vezeti az intézményben és kezdettől fogva fontos célként tűzte ki a közösségépítést, mert azt vallja, hogy támogató szülői közösség nélkül minden pedagógus munkája sokkal nehezebbé válik, illetve ennek hiányában, csak részeredményeket érhetünk el a kicsik nevelésében.

A csoport péntek délután érkezett meg a nagytarnai táborba, ahol verőfényes napsütés fogadta őket. A kicsik azonnal birtokba vették a hatalmas udvart, és nagy örömmel vették használatba a kis színpadot is, ahol a szülők nagy örömére a gyermekek saját koreográfia szerint készült táncokat mutattak be az este folyamán.  A szülők a teraszok árnyékában ismerkedtek, beszélgettek egymással, majd asztalt terítettek és az asztali áldást követően otthonról hozott finomságokkal kedveskedtek egymásnak. Este sült szalonna illata lengedezett a tábor egész területén, majd a gyermekek pillecukrot is sütöttek.

A szombati reggelit égi áldás kísérte, ugyanis esett az eső, de ez sem rombolhatta a töretlen jókedvet. Míg a gyermekek a tanító néni irányításával játékos tevékenységeken vettek részt, a szülők az ebéd elkészítésével foglalatoskodtak.

Az eseményt közös ünnep is tarkította, ugyanis a tanci meglepetés születésnapi köszöntésére is sor került, amikor is egy tortával és énekes köszöntővel simogatták a tanító néni lelkét az ottlevők. Egyik kisdiák is azon a napon ünnepelthette a születésnapját az osztály népes „családjában”.

Ebéd után közös játékos tevékenységekkel töltötték az időt a családok. A rendezvény záró motívumaként a szülők egy olyan megerősítő, közösséget formáló játékban vehettek részt, amelyiben kiderült, hogy mennyi hasonlóság és közös van bennük, illetve jóízű nevetések közepette derült fény különféle szokásokra, amelyekkel ők is azonosulni tudtak.

„A kirándulók csodás élményekkel és igazi összetartó közösségként tértek haza. Reméljük, hogy lesz még számtalan lehetőség arra, hogy ilyen nagy számban vegyenek részt hasonló, élménydús kiruccanásokon!” – mondta Mekker Melinda tanitónő.

Vélemény, hozzászólás?