Tartsd meg, áldd meg szent hitükben – konfirmáció Sárközújlakon

A Sárközújlaki Református Egyházközségben, 2024. május 12-én, vasárnap délelőtt, ünnepi istentiszteleten tett fogadalmat öt fiatal – 1 leány és 4 fiú – a gyülekezet színe előtt. A Krisztusi úton egy fontos mérföldkőhöz érkeztek, szép bizonyságtételük örömet fakasztott a gyülekezet szívében – mondta Nagy Erika lelkipásztor.

Az ünnepi istentiszteleten a János első levele, 3. részének, 2-3. verse – szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, mert olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. Ezért aki így reménykedik benne, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta –  alapján szólította meg az ünneplő gyülekezetet, Nagy Erika lelkipásztor. Az öt fiatalból négyet a lelkipásztor keresztelt. Az évek alatt vallásórák, ünnepi műsorok alkalmával kicsiny gyermekkoruktól kísérhette őket végig a hit útján.

A Sárközújlaki Református Egyházközség konfirmándusai 2024-ben: Barbu Dániel Viktor, Gyulai Máté Attila, Koncz Dániel Tibor, Sebő Jázmin Mária, Szilágyi Ádám Attila.

Istentisztelet végén, együtt kértek áldást a fiatalok hitéletére, a 268. számú református ének szavaival: ,,Áldást kérünk, ó, Nagy Isten… Tartsd meg, áldd meg szent hitükben!” Isten óvja, védelmezze, gyarapítsa és tegye gyümölcsözővé életüket.

Vélemény, hozzászólás?