Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Jótékonysági és farsangi bál, jókedvvel Szatmárgörbeden
dav

Jótékonysági és farsangi bál, jókedvvel Szatmárgörbeden

Farsangi Jótékonysági Bált szervezett Szatmárgörbed református gyülekezete. – tudtuk meg Kürti Tamás helyi lelkipásztortól, szervezőtől.

2019. február 16.-án jótékonysági bált szervezett a Szatmárgörbedi Református Egyházközség. Farsang alkalmából régi hagyományt elevenített fel a gyülekezet e kezdeményezés révén, melynek lényege: a közösségélmény együttes megélése. Természetesen az alkalomnak meg volt a maga kötött “liturgiája”, hiszen Igei keretek között zajlott. Rövid bibliai köszöntőt követően (Zsoltárok 133-134.) Kürti Tamás lelkipásztor megnyitotta a Farsangi Jótékonysági Bált, mely a jókedv, vidámság, zene és tánc jegyében zajlott.

A minőségi zenéről Stan Tibor gondoskodott, valamint a Szamosháti Néptánceggyüttes illetve az Egri Csodaszarvas néptánccsoportok mintegy 22 tagja volt jelen Szarvas Károly vezetésével. Népdalokat énekelt Egri Szarvas Károly. Farsangi bohózatot Hankovszki Ilonka és Vajda Imola adtak elő, szavalt Hankovszki Ilonka. Tombola-sorsolás tette színesebbé az amúgy is színes alkalmat. A jelenlevők zöme jelmezbe öltözött. Jelképes télégetés is volt az elkészített kisze-bábú égetése által. Az mintegy 143 számláló gyülekezet jelenlevő tagjai együtt örvendhetett a körülbelül 110 főt számláló farsangi vendég-sereg társaságában. Köszönet a szervezőknek, vendégeknek. Istené legyen érte a dicsőség.

Szóljon hozzá