Kezdőlap / Nincs kategorizálva / J zus tudta, hogy ott leszel a k tn l – Betekint s a kispeleskei imah tre

J zus tudta, hogy ott leszel a k tn l – Betekint s a kispeleskei imah tre

A Szatm ri Reform tus Egyh zmegye esperese, Kov cs S ndor Egri lelkip sztor hirdette p ntek este a kispeleskei reform tus templomban az evang liumot.

Minden istentisztelet nnep a gy lekezet sz m ra. Nagy ld s s aj nd k Isten r sz r l az, hogy egy h ten kereszt l hallhatunk a mindenhat Isten, form l s megv lt erej r l. P ntek este is Isten nk szeretet r l hallhatott a gy lekezet.

J zus elindul sa pillanat t l kezdve m r tudta azt, hogy ott Sik r v rosa mellett l v k tn l tal lkozni fog a sam riai asszonnyal. Azt is tudta, hogy ennek a n nek milyen az el lete, milyen takargatnival ja van a m ltj ban, amire nem b szke s tudta azt is, hogy mire van sz ks ge. J zus m r v rta t a k tn l. gy v r minket is. V r a b nb nati, a vas rnap d lel tti, a biblia r k alkalmaira s l tja azt is, hogy mi van a sz vedben, mire v gy dsz, vagy milyen gondokkal k szk dsz, mit l szeretn l megszabadulni. S ahogy az Asr Isten egy boldog, megv ltoztat tal lkoz st adott az asszonynak, gy k n lja fel nek nk is ezeket a lehet s geket.

Egyik fontos k rd se az igehirdet snek az volt, hogy: Mit jelent valakivel tal lkozni, aki boldogs got ad? Egy t rt netet mondott el a 20 ves b rt nszolg lat b l. Egy rab, aki gyilkoss g miatt t lt tte a b ntet s t, arra k rte, hogy a k t fi t hozza be hozz , hogy megismerje ket. A legkisebbet m g sosem l tta, a nagyobbik fi pedig k t ves volt, amikor b rt nbe ker lt. Megszervezte a tal lkoz st, a rab pedig lelve, s rva szor totta mag hoz a gyermekeit. Boldog pillanat volt ez a sz m ra. Ilyen pillanatokat sz munkra is ad a Mindenhat , amikor emberek ad mell nk. De a legjobb boldogs got szerz pillanat az az, amikor Vele tal lkozhatunk, s amikor a mindens g Ura lel t minket. Mert az lel st Krisztus gy gy t ereje s szava k veti, ami v laszfalakat rombol le s megsz nteti a k telyeket, hogy J zus k pes-e a k tb l vizet mer teni gy, hogy ed nye sincs.

Nek nk nem kell m lyre hajolni az l v z rt, mert Isten megadta sz munkra, a kez nkbe adta a forr st, a Szent r st, melyet olvasva Isten, Szentlelke ltal t pl l minket a v gs r mteljes tal lkoz sra.

Isten ld sa legyen esperes r let n s szolg lat n.

 

 

Szóljon hozzá