Idősek vasárnapja Patóházán

Isten kegyelméből vasárnap, 2023. november 12-én, került megrendezésre Patóházán az idősek vasárnapja. Évre évre a gyülekezet ezen a vasárnapon kifejezi háláját, figyelmét, tiszteletét az idősek irányába. Az Egyházközség lelkipásztora az 5Móz 6, 12-13 versei alapján hirdette Isten üzenetét: ,,akkor vigyázz, meg ne feledkezzél az Úrról, aki kihozott téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából! Féljed az Urat, a te Istenedet, neki szolgálj, és az ő nevére esküdjél.

Az Igében Mózes, az idős ember szólal meg, aki búcsúzik a néptől. Az ígéret földjének kapujánál vannak, a fiatal generáció hamarosan megtapasztalja a ,,tejjel és mézzel” folyó Kánaán gazdagságát. Isten embere, szembesíti őket: Ti rabszolgák voltatok! Most Isten megszabadított gyermekei lettetek! Éljetek ehhez méltóan! Szolgáljátok az Urat! Az idősek ebben példaképek a számunkra. Életükkel mutatják, mit jelent engedelmeskedni Istennek, még ha pillanatnyilag nem könnyű. Mit jelent hűségesnek lenni Isten és ember felé! Minden idős ember nagy lehetősége és felelőssége az, hogy beszéljen a következő nemzedékeknek Istenről! Elmondja miként tette meg az Istennel az eddigi életútját, hogy közben megtapasztalta az Úr féltését és szeretetét! A fiatalabb nemzedékek nagy lehetősége, hogy megkérdezzék és végig hallgassák az időseket, és amiben tudják, támogassák őket! Ehhez adjon készséget az Isten.

Az istentisztelet keretében a gyermekek és konfirmándusok reményt adó és örömhozó szolgálata következett. A versek, énekek által átérezhette mindenki Isten szeretetét.

Az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség követte a gyülekezeti házban, ahol a finom ebéd mellett kötetlen beszélgetésre került sor.

Köszönjük szépen az erre az alkalomra kapott adományokat. Kajtár Öcsi és családja a kalácsokat adományozták. Köszönjük szépen Darabánt Arnoldnak és feleségének, akik a káposztát főzték meg az ebédhez. Köszönjük az asszonyoknak, a Nőszövetség tagjainak, a munkáját, akik megabárolták és megtöltötték a káposztát. Köszönet illesse a presbitérium tagjait, azokat a férfiakat, akik a Sareptát készítették elő az ünnepi ebédhez. Köszönet illesse a gyülekezet kántorát Kánya Jázmint és Kánya Júlia gondnokasszonyt, akik segítettek a gyermekek felkészítésében. Isten áldjon meg minden adományozót, és segítő kezet, szívet!

Mindenért Istené a dicsőség!

Vélemény, hozzászólás?