Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Hálaadó tanévkezdő a Refiben

Hálaadó tanévkezdő a Refiben

A Szatmárnémeti Református Gimnázium tanárai és tanulói számára hálaadó istentisztelettel vette kezdetét a 2021/2022-es tanév a Láncos templomban.

Hétfőn délelőtt csillogószemű diákok töltötték meg a templomot. Varga Szilárd Csaba iskolalelkész hirdetett Igét az ószövetségi József története alapján. A legtöbb ember fél az ismeretlentől az új dolgoktól a kihívásoktól. De ahogy mondani szokták, ami nem öl meg az megerősít. Ez igaz az élet minden területére. A próbák nélkül tapasztalatok sincsenek. A híres római filozófus Seneca azt mondja, hogy: “a szerencse az, amikor a felkészültség találkozik a lehetőséggel.” Felkészülni pedig csak úgy lehet, ha az ember vállalja a kihívásokat. Józsefnek, Isten választottjának is nagyon sok viszontagságon kellett átmennie, amíg Egyiptomban a fáraó után a második helyet tölthette be. Később élete minden próbáljában Isten akaratát látta a beteljesülni. Ezért ahogy az ének is mondja: „ezért ne féljünk az újtól, mert az jót hozhat nekünk.” Isten iránti végtelen hála kell kitöltse a szívünket, hogy elkezdhetünk egy új tanévet amelyek minden bizonnyal megáld majd gazdagon. – mondta az igehirdető.

Ezt követően a magyar nyelven való tanulás áldásairól szólt dr. Király Lajos esperes (Minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr), Kiss József főjegyző és Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő köszöntését követően Póti Eduárd iskolaigazgató hívta fel a figyelmet a járványügyi szabályok betartására, valamint köszönetet mondott a szülők bizalmáért, áldást kérve Istentől az új tanévre. Az istentisztelet végén az új refis diákok és tanárok fogadalmát vette fel Varga Szilárd Csaba lelkipásztor.

Szóljon hozzá