Kezdőlap / csillagpont / Ha páratlan év, akkor Csillagpont

Ha páratlan év, akkor Csillagpont

Elkezdődött a Csillagpont Ifjúsági Találkozó. Honlapunk hatodjára tudósit az egyik legnépszerűbb református rendezvényről, melynek harmadik alkalommal ad otthont Debrecen Böszörményi úti kampusza. A páratlan években megrendezendő fesztivál idei témája a szabadság.

Kedden este Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke nyitotta meg a találkozót:. „Ha eltűntettük a rosszat, nem mindegy, hogy mit teszünk a helyére”– mondta az egyházi vezető, aki egy ötvenhatos lyukas zászlóval lépett a színpadra. Emlékeztett rá, hogy nem csupán kivívni fontos a szabadságot, hanem az is, hogy mit kezdünk a felszabaduló tereinkkel, időnkkel, életünkkel. „A Csillagpont arra jó, hogy tiszta, szabad teret hozzatok létre, és megtöltsétek igaz gondolatokkal, hittel” – mondta a püspök.

A nyitó áhítatot Ruszka Sándor kézdivásárhelyi lelkipásztor, az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági előadó tanácsosa tartotta a tékozló fiúról szóló példázat alapján. A lelkipásztor egykori diákjai videóösszeállításának bemutatásával, amit éppen a felolvasott példázat alapján állítottak össze. Megdöbbentő volt látni ennek megjelenését különböző stílusokban. Van atyánk, aki hazavár, újra és újra megteszi mindezt. Atyám két kezedben, csak ott lakhatom – szólt énekben a válasz az igehirdetésre.

A főelőadó szerdán, csütörtökön és pénteken délelőttönként Thoma László, gazdagréti református lelkipásztor lesz.

A zene a kezdetek óta fontos része a rendezvénynek. Nemcsak az igei alkalmakon szólalnak meg a hangszerek, hanem az esti nagykoncerteken is. Idén is a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői fogadták el a felkérést, így a következő napokban a Csillagpont színpadára áll a Kowalsky meg a Vega, az Irie Maffia, az Aurevoir és Pintér Béla is.  A Csillagpont egy, a 14 és 35 év közöttiek számára rendezett fesztivál, amelyen természetesen lesz szó a korosztályt leginkább érintő kihívásokról is, mint a párkeresésről, a pályaválasztásról vagy éppen a klímaszorongásról. Az előadók között megtalálni Tapolyai Emőke szexuálpszichológust és Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját is.

Szóljon hozzá