Gyermekbibliahét Nagykolcson

Augusztus 28-án az új kenyérért adtak hálát az úrvacsorával egybekötött délelőtti istentiszteleten a nagykolcsi gyülekezet tagjai. Az istentisztelet keretén belül a gyermekek rövid műsorára is sor került mely a gyermekbibiaheti alkalmakon tanultakat összegezte.

Az igét Apjok Artúr lelkipásztor a bibliaolvasó kalauz által kijelölt igeszakasz 1 Kor.10, 1-13 alapján hírdette. “Az említett igeszakaszban Pál apostol arra figyelmeztette nem csak a korintusiakat, hanem bennünket, ma élő gyülekezeti tagokat is, fiatalokat és időseket egyaránt, hogy a hívő élet küzdelmeiben az Istenhez hűségesek győzelmet aratnak, a hűtlenek pedig véglegesen elesnek, elvesznek. Bár mi, ma élő emberek sokszor hűtlenek vagyunk Istenhez, Ő soha nem mond le rólunk, hanem kirendeli számunkra mindennapra a testünket tápláló eledel, a kenyér melett a lelkünket tápláló kenyeret is, az Ő igéjét. Éppen ezért, még ha sokszor el is esünk, a gondviselő, hűséges Istenünk felsegít bennünket, és a mennyből alászálló kenyérből táplálkozva erőt meríthetünk nem csak e földi életre, hanem az örök életre.”- mondta a nagykolcsi lelkipásztor aki 2013 óta szolgál a gyülekezetben.

Az úrvacsorázást követően hálát adtak az elmúlt héten tartott gyermekbibliahét áldott alkalmaiért. A gyermekek a tanult bibliai történetek elmondásával, és a történetekhez kapcsolódó énekek éneklésével, tettek bizonyságot, hangsúlyozva azt, hogy Isten gondoskodik, meggyógyit, megőriz, figyelmeztet és feladatot ad.

“Az előző évekhez hasonlóan, idén is segítségemre volt kedves feleségem, Apjok-Kun Noémi, aki most is kivette részét nemcsak a gyermekek felkészítésében hanem a számukra készített ajándékok elkészítésében is melyet jutalmul kaptak vasárnap a templomban.” – mondtak Apjok Artur.

Az elmúlt hét minden napján egy bibliai történeten keresztül tanultak meg fontos dolgokat a gyermekek. Első nap Illés történetén keresztül azt, hogy Isten gondoskodik rólunk. Bíznunk kell az Úrban és ha feladatot kapunk az Élő Isten segítségével meg is tudjuk valósítani céljainkat.

Második nap Pál történetét hallva megtanulták, hogy Isten bármilyen nehéz betegségből megszabadít, megóv minket a gondviselése által, ha Rá figyelünk szívvel-lélekkel!
Harmadik nap Dániel története arra világította a gyermekek figyelmét, hogy Isten megőriz minket, jeleket, csodákat tesz Égen és Földön. Erőt ad ellen állni a gonosznak ha kitartóan imádkozunk!
A negyedik nap szimbóluma a kakas volt. A Péterről szóló történetben a kakas Isten eszköze! Így figyelmezteti őt – és a történeten keresztül minket is – az Úr iránti szeretet és hűség fontosságára.
Az utolsó nap Jónás történetéről tanultunk, Isten olyan feladattal bízta őt meg ami elől nem menekülhetett. Az engedetlen ember is lehet eszköz Isten kezében aki mindig megbocsájt.
“Hálásak vagyunk az Úrnak hogy újra együtt lehettünk! Köszönet az anyukáknak és nagymamáknak a mindennapi finomságokért és nem utolsó sorban a gyermekek szorgalmáért!” – összegezte az eseményt a lelkipásztor.

Vélemény, hozzászólás?