Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2021 – Szatmárnémeti Református Gimnázium

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2021 – Szatmárnémeti Református Gimnázium

A Tanfelügyelőség által elfogadott beiskolázási terv alapján a 2021 – 2022-es tanévben a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban a következő líceumi osztályok indulnak:
1. Filológia szak. Betölthető helyek száma: 13. A szak kódja: 133
2. Matematika – informatika (intenzív informatika) szak. Betölthető helyek száma: 13. A szak kódja: 134
3. Természettudományok (intenzív angol) szak. Betölthető helyek száma: 13. A szak kódja: 136
4. Gazdasági szakértő szak. Betölthető helyek száma: 24. A szak kódja: 132
Mindazok, akik ezekbe az osztályokba szeretnének bejutni, azok felvételi vizsga nélkül, a számítógépes elosztás révén kerülhetnek be iskolánkba. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy a beiratkozási lap kitöltésekor a kívánt szaknak megfelelő kódszámot írják be az első helyre. A számítógépes elosztás időpontja 2021. július 24. Akik bejutottak, július 25 – 28 között foglalhatják el helyeiket az iskola titkárságán, ellenkező esetben elveszítik a bejutási helyüket.
5. Teológia szak. Betölthető helyek száma: 12. A szak kódja: 135.
Azok, akik ebbe az osztályba szeretnének jelentkezni, képességpróbán kell részt vegyenek. Erre a próbára 2021. június 7 – 14 között lehet beiratkozni az iskola titkárságán, 9:00 – 14:00 órák között. A képességpróba időpontja: 2021. június 16, szerda, 13:00 óra. A képességpróba két részből áll:
A)Szóbeli vizsga, interjú formájában, minősítéssel (elfogadott vagy elutasított). A felvételizőnek meg kell indokolnia, hogy miért szeretne a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákja lenni, el kell mondania egy rövid imádságot vagy verset, illetve be kell mutatnia egy bibliai történetet. A javasolt történetek jegyzékét iskolánk honlapján a Beiratkozás oldalon lehet megtekinteni.
B)Írásbeli vizsga – ebben az évben az írásbeli vizsga elmarad. Az írásbeli vizsga eredményét a felvételiző V-VIII osztályos vallás jegyeinek az átlaga fogja helyettesíteni. Azok a diákok, akik bejutnak a teológia osztályba, a számítógépes elosztáson már nem vesznek részt. A bejutási eredményt az országos vizsga után fogjuk kiszámolni az országos vizsgán elért eredmény és a vallás jegyek négyéves átlaga alapján. Az első 12 diák fog felvételt nyerni a teológia szakra, a bejutási eredmények csökkenő sorrendje alapján.
A teológia szakra való beiratkozáshoz szüksége iratok a következők:
– a beiratkozási kérvény melléklete, amelyet azon általános iskola titkársága bocsát ki, amelyben a jelentkező diák végzett
– születési bizonyítvány másolata
– személyi igazolvány másolata
– a szülők személyi igazolványának másolata
– orvosi igazolás
– nyilatkozat arról, hogy a jelentkező és szülei elfogadják és betartják a Szatmárnémeti Református Gimnázium belső rendszabályzatát
– lelkészi ajánlólevél, melyet annak az egyházközségnek a lelkésze bocsát ki, amelyikhez a felvételiző tartozik
– iskolai igazolás a felvételiző V-VIII osztályos év végi átlagairól vallás tantárgyból.
Eredményes készülést és sikeres vizsgát kívánunk mindenkinek!

Szóljon hozzá