Felekezetközi gyermeknapi rendezvény Batizon

A Batizi Református Egyházközség és a Római Katolikus Plébánia közös gyermeknapi rendezvényére került sor június 11-én – számolt be lapunknak dr. Király Lajos esperes, batizi lelkipásztor.

A két egyházközség már évek óta közösen tartja nemcsak az édesanyák napját, hanem a gyermeknapot is. Az idén vasárnap délután a református templomban és annak udvarán került megszervezésre az ünnepség.

Az áhítatot dr. Schupler Tibor plébános tartotta a következő igeversek alapján: “Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy érintse meg őket; de a tanítványok elkergették azokat, akik hozták őket. Ezt látva Jézus haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyerekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom nektek: aki nem fogadja Isten országát úgy, mint a kisgyermek, nem megy be oda. Azután karjaiba vette őket, rájuk tette a kezét, és megáldotta őket.” (Márk 10,13-15, Máté 19,13-15 és Lukács 18,15-17).

Ezután dr. Király Lajos köszöntötte a megjelenteket, átadva a szót dr. Soós András, fogszakorvosnak. Az előadó a fogápolás és a szájhigiénia témakörben tartott érdekfeszítő és elgondolkodtató interaktív előadást. A közel háromórás együttlét szeretetvendégséggel és egy nagyon finom torta elfogyasztásával ért véget.

Vélemény, hozzászólás?