Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Elkezdte szolgálatát Németiben Kiss József lelkipásztor

Elkezdte szolgálatát Németiben Kiss József lelkipásztor

November első vasárnapján megkezdődött Kiss József megválasztott németi református lelkipásztor szolgálata. Az első nap éppen a reformáció napjának megünneplésével kezdődött az ünnephez legközelebb eső vasárnapon az úr szent asztala is megteríttetett.

Vasárnap délelőtt 10 órakor Kiss József a János evangéliuma 2. részének első 11 verse alapján hirdette az Igét. A kánai menyegző története alapján elmondta, hogy a saját magunk erejéből sokmindenre képtelenek vagyunk, megváltozni sem tudunk. Egyedül Krisztus képes változást hozni, de ez a mi életünk áldott lehetősége, hívhatjuk az élet próbatételein, a viharok között. Amit Jézus mond, megtegyük! A Krisztus tanítása békességre, boldogságra vezeti szívünket, ő elvégzi a maga csodáját. Vegyük észre az életünk apróbb csodáit is! Sokszor üres kővederként éljük meg mi is hiányunkat, de a csodatévő Krisztust kell kérni, hogy töltse meg szívünket hittel, szeretettel, áldással, örömmel. Amit tőle kapunk, sokkal jobb, mint ami azelőtt volt. Ez a reformáció üzenete, engedjünk az ő akaratának, hogy töltsön fel bennünket, s azt vigyük szeretteinknek is! – biztatott a lelkipásztor.

Az igehirdetést követően Vajas Gréta a Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Zeneművészeti Szak tanulója zongorajátékkal mélyítette az üzenete, majd Törő Attila Miklós ágendázott, a hívek pedig úrvacsorai közösségben ünnepelhették meg a reformációt.

Szóljon hozzá