Családi nap Tamásváralján

Az elmúlt vasárnap, június 11-én családi napot tartottak a Tamásváraljai Református Egyházközségben, ahol Igei táplálék mellett finom falatok és közösségi játékok várták a gyülekezeti tagokat – számolt be lapunknak Kala Noémi Katalin lelkipásztor.

Dan McAdams, amerikai pszichológus írja, hogy identitásunk, életünk során, mint egy történet, fokozatosan bomlik ki, pontosan úgy, ahogyan egy regényben az első fejezet már magában hordozza a későbbi fejezetek cselekményének alapját. E történetek legfontosabb színtere a család.

Keresztyénekként nagyszerű dolog megélni azt, hogy a családunk története, annak maradandó eseményei összefonódnak a „nagy család”, vagyis a gyülekezet történetével.

A fenti gondolat valóságát élhették át azok, akik az elmúlt vasárnap Tamásváralján részt vettek a gyülekezeti családi napon.

A délelőtti istentiszteleten, Kala Noémi Katalin lelkipásztor igehirdetésének alapját az Apostolok cselekedeteiről írt könyv 16, 6-7, 10.  képezte. Majd ezt követően, a népes gyülekezet levonult a gyülekezeti terembe, ahol közösen fogyasztották el a nagy gonddal elkészített ebédet.

Az ízletes falatok elfogyasztását követően, lelkipásztor gondoskodott arról, hogy az elfogyasztott kalóriák ne raktározódjanak el a hívek szervezetében, ugyanis közösségi játékra hívta a kicsi és nagy gyermekeket egyaránt.

Lélekemelő volt látni, ahogyan kicsik és nagyok együtt, önfeledten játszanak, nevetnek, örülnek. A kötetlen együttlét egészen estig folytatódott.

További képek itt tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/groups/865817997646565/permalink/1297786314449729/

Vélemény, hozzászólás?