Biztos pont – Templomszentelés és imahétzáró Kakszentmártonban

Hálás közösség gyűlt össze Kakszentmárton református templomában. A mintegy felszáz lelkes, de nagyon lelkes közösség imahetének záró alkalmán templomszentelésre is sor került.

Vasárnap délután Igét hirdetetett Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke Lukács evangéliuma 18. részének első 8 verse alapján. Az igehirdető biztos pontnak nevezte Isten hajlékát és bátorított a kitartó imádkozásra. Nyugalmazott püspök úr ugyanakkor elmondta, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület 290 gyülekezete közül ez volt a 271. egyházközség, ahol szolgált. Örül annak, hogy püspöki szolgálata alatt szinte az összes gyülekezetbe eljutott Igét hirdetni.

Kürti Tamás lelkipásztor, miután elmondta a templom felújításának történetét, megköszönve a támogatásokat, átadta a szót Dr. Király Lajosnak a Szatmári Református Egyházmegye esperesének. Igei üzenetet hoztak Törő Attila patóházai lelkipásztor, Kiss Szabolcs apai lelkész, Varga Tamás Szamos-negyedi segédlelkész, Rácz Ervin-Lajos szigetlankai lelkipásztor, Czumbil Vilhelm római katolikus plébános, Dr. Puskás Csaba egyházmegyei főgondnok. Vaszil István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetségének alelnöke verssel köszöntött, Nagy Szabolcs parlementi képviselő, aki jelen volt és köszöntött az alkalmon, utólag a következőképpen fogalmazott közösségi oldalán: „Templomaink közösségünk összetartozásának és történelmének alapjai. Ma a kakszentmártoni református templomban adtunk hálát az épület belső felújításáért, mely az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően román állami finanszírozásból, illetve a magyar állam támogatásával valósulhatott meg. Így ma gyermekeim és családom körében vehettem részt a hálaadó istentiszteleten abban a templomban, ahol feleségem szüleit keresztelték, és amely így már a következő évtizedekben is számos generáció számára fog lelki otthont biztosítani.”

Nagy öröm volt látni és hallgatni a gyermekek szolgálatát, Suhárt Evelin tolmácsolásában a szeretet-himnusz üzenetét és Kürti Róbert kántori szolgálatát. A templomszentelési áldást Ft. Csűry István püspök végezte.

További képek az alábbi linken: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.589347009889777&type=3

Vélemény, hozzászólás?