Áldásokban bővelkedő élet, újkenyér ünnepe és gyermekek szolgálata Erdődön

„És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek; mert kívánatos földdé lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.” – szólt az igehirdetés újkenyér ünnepén Malakiás könyve 3. részének 12. verse alapján az erdődi református templomban.

Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor prédikációjában elmondta: Azért örülök nagyon ennek az Igének, mert éppen a bővelkedő élet lehetőségeiről beszél. Hallgassuk csak így meg az Ő szavait: “Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen. És megdorgálom érettetek a kártevőt, és nem veszti el földetek gyümölcsét, és nem lesz a szőlőtök meddő a mezőn, azt mondja a Seregeknek Ura. És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek; mert kívánatos földdé lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.” (10-12. vers) Tudod, mit jelent ez? Azt, hogy maga Isten vár arra, hogy lelki áldásaival sokkal nagyobb mértékben árasszon el bennünket, mint ahogyan azt egyáltalán be tudjuk fogadni. – mondta az igehirdető.

Ezt követően a gyermekek bizonyságot tettek mindarról, amit előző héten tanultak a gyermekbibliahéten. Áldásokban bővelkedő alkalom volt.

Vélemény, hozzászólás?