Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A Harangszó novemberi második számából

A Harangszó novemberi második számából

Forrás: Harangszó

Misztótfalusi Kis Miklósra emlékezett, egyházmegyei lelkészértekezlet keretében a misztótfalusi gyülekezet. A lap címoldalas tudósításban számol be az eseményről. A Hetedik kürtszó rovatban ezúttal a királyhágómelléki felsőoktatás idei kettős jubileumáról olvashatunk, Tőkés László, a Partiumi Keresztyén Egyetem elnöke tollából.

A karcagi református iskola is képviseltette magát Erdőhegy ünnepén – derül ki Csanádi János írásából. A Református élet rovat a továbbiakban összeállítást közöl az egyházkerületi tisztújításról, valamint az Érszakácsiban tartott templomszentelési ünnepségről.
A Nőszövetség-rovatban Széll Katalin, a várad-szőlősi nőszövetség tevékenységét ismerteti. Vánk Sándor a nagybányai református oktatás történetére és a Híd utcai református iskolára emlékezik. A Presbiter oldalon a húsz éves Magyar Presbiteri Szövetség jubileumi ünnepségéről olvashatunk.
A lap Mozaik-oldalán Geréb Miklós és Muhari István jegyzete olvasható, egy betegágyon fekvők számára készült lelkigondozói füzetet ajánl az Olvasólámpa rovat, míg a Firka rovatban Adorjáni László lelkipásztor ezúttal az egyenlőségről készített karikatúrát.
A Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeti lapja megrendelhető és megvásárolható a lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com címen olvasható.