Venite adoremus – zenés advent

Egy év szünet után ismét lesz adventi koncert a szatmárnémeti római katolikus székesegyházban. December 12-én, vasárnap 19 órától várnak mindenkit a Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztor- és gyermekkórusának hagyományos, várva várt karácsonyi koncertjére.

Tavaly a lelkipásztor- és a gyermekkórus nem tudta megtartani a tizenharmadik karácsonyi koncertjét. Erre az idei advent harmadik vasárnapján került sor. Az elmúlt vasárnapon az ákosi református templomban már volt egy előadás, ami akár a székesegyházban megrendezésre kerülő koncert főpróbájaként is értelmezhető.

A Bel Canto (Szép Ének) kórus mellett énekel a gyermekkórus (III–V–VI. osztályosok), Gyöngyszemkórus néven. Minden gyermek egy gyöngyszem, egy érték, minden hang egy értéket képvisel. Amikor ez a gyöngyszem felépül, gyönyörködtetheti a közönséget. A koncerten közreműködik Balaskó Balázs (zongora), Székely Alpár (hegedű) és Ary Dávid (citera), valamint a FourEver kvartett: Kovács Emőke (hegedű), Mija Mihalca Alina (hegedű), Budean Dávid (brácsa) és Catuna Dan (cselló). Vezényel: Higyed Gyöngyi karnagy.

Vélemény, hozzászólás?