Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2015. m rcius 29.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2015. m rcius 29.

“Felele n ki J zus: n nyilv n sz lottam a vil gnak, n mindenkor tan tottam a zsinag g ban s a templomban, a hol a zsid k minden nnen sszegy lekeznek; s titkon semmit sem sz lottam.” (Jn 18, 20)

Olvas sra Jn 18, 19- 23

A 19. versben Ann s J zus tan tv nyai s tan t sa fel l rdekl dik, mert J zus sokat volt t vol Jeruzs lemt l. Ez rt Ann s gy v li, hogy J zus kihallgat sa oda vezet, hogy v g l egy f ldalatti mozgalmat leplez le, amelynek r sztvev i v gre kelepc be estek. gy rthet J zus v lasza, mikor azt mondja, hogy titkon sosem besz lt. J zus tan t sa, az evang lium, az ige mindig a legsz lesebb nyilv noss g el tt hirdetettet s hirdettetik. s ez rt sokszor mi a reakci ? J zus arcul csap sa. J zus felelet re is ver st kapott, megcs folt k. Vajon mi nem cs foljuk meg J zust, mikor nem mer nk nyilv nosan sz lni R la m sok el tt, mert manaps g “ciki” h v letet lni? Az Apostolok Cselekedeteir l rott k nyv egyik kulcsmot vuma a nyilv nosan, b tran hirdetett ige. M r P l apostol sem sz gyellte az evang liumot, s nek nk sem szabadna, semmilyen k r lm nyek k z tt.

Ann s nem ismerte fel J zusban a Megv lt t, ez rt rte arcul csap s rte J zust. Ha mi sem ismerj k meg Megv lt nkat, ha nem adjuk tov bb az evang liumot, az r mh rt, akkor rt nk is arculcsap s ri J zust! Meddig engedj k, hogy J zust verj k? men!

Kala No mi,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá