Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2015. m rcius 16.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2015. m rcius 16.

“Nincsen senkiben nagyobb szeretet ann l, mintha valaki let t adja az bar tai rt.” (J nos 15,13)

J zus a hatalom mennyen s f ld n. a kir lyok Kir lya s uraknak Ura. Ennek tudat ban olyan megrend t azt olvasni, hogy a tan tv nyait bar tainak nevezi. Egyszer hal szok, mindennapi h sv r emberek a bar taiv lehetnek akkor, ha teljes tik J zus szeretetparancs t. De a bar ts g felt tel t mindenekel tt alapozta meg.

Egyszer egy tizen ves fi t bb hetet t lt tt a k rh zban, mivel r kos volt. Sug rkezel snek s kemoter pi nak vetett k al . K zben kihullott a haja. Amikor hazafel tartott a k rh zb l, agg dott – nem a r k miatt, hanem a sz gyen rzet miatt, hogy kopaszon kell visszamennie az iskol ba. Azt m r kor bban elhat rozta, hogy nem fog par k t viselni vagy sapk t hordani.

Amikor haza rt, bement az ajt n, s felkapcsolta a villanyt. Legnagyobb meglepet s re mintegy tven bar tja ugrott fel, s dv z lte: Isten hozott itthon! – ki ltott k. A fi k r ln zett, s alig akart hinni a szem nek, bar tai mindny jan kopaszra nyiratkoztak!

J zus a mi igazi bar tunk, aki annyira szeretett minket, hogy t bbet tett ann l, minthogy leborotv lta a fej t. A keresztre ment rt nk. Lemondott az let r l, hogy mi lhess nk.

R cz Evin,

Erd d

Szóljon hozzá