Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2015. m jus 12.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2015. m jus 12.

” s becs letbeli dolognak tarts tok, hogy csendes letet folytassatok, saj t dolgaitoknak ut na l ssatok..” (1Thessz 4,11)

Olvasand : 1Thessz 4,9-18

K t tan cs hangzik el az apostolt l, melyek val ban “becs letbeli gyek” A csendes let s saj t dolgainkkal val t r d s szorosan sszetartoznak s lelkeznek szolg latunkban, mindennapjainkban. Az el bbi nem a sz n lk lis get s n mas got jelenti, nem a v lem nyn lk lis g s gy vas g jellemzi, hanem a megfontolts g, a m sok ir nti rz kenys g, a figyelmess g s a m sokat is meghallgatni tud k pess g. T mbh zban lak k tudn nak igaz n besz lni arr l, hogy mi a k l nbs g a csendes s a zajos letvitelt folytat k k z tt.

A “saj t dolgotok ut n val l t s” felsz l t sa a “mindenki a maga h zt j n sepregessen el sz r” k zmond st juttatja esz nkbe, melyet annak kifejez s re mondanak, hogy mindenki el bb a saj t hib it, gyenges geit k sz b lje ki, miel tt m sokat kritiz lna. Az p t kritika mindig hely n val , a hely n mondott sz olyan, mint az aranyalma ez stt ny ron (P ld 25,11), de csak akkor, ha az hiteles, a “csendes let” aj nd kait mag ba foglal embert l sz rmazik. Az lland an zs rt l d , panaszkod , nyiv kol s m sok dolgaival foglalkoz let egy id ut n nagyon unalmass v lhat a “hallgat s g” sz m ra. A Krisztust k vet ember legnagyobb feladata (dolga) Isten dics t se.

J zus m r gyermekkor ban arr l besz lt, hogy n ki az Atya dolgaival kell foglalkozzon (Luk 2,49). Mondta ezt csendben, a templomban besz lgetve a f papokkal s a tud s emberekkel. Milyen az leted? Hogyan l tnak m sok, s mit mond r la Isten? Mivel szeretn l ma foglalatoskodni?

men!

Kir ly Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá