Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2015. janu r 27.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2015. janu r 27.

“A ki mag t l sz l, a maga dics s g t keresi; a ki pedig annak dics s g t keresi, a ki k ldte t, igaz az, s nincs abban hamiss g.” (Jn 7,18)

K lvin nyom n gyakran hangoztatjuk mi lelkip sztorok, ak r egy-egy j l siker lt pr dik ci , vagy el rt siker ut n, hogy: Egyed l Isten a dics s g, Soli Deo Gloria! s ez gy is van j l, ha szint n gondoljuk, s nem leplezni akarjuk vele a magunk dics s gv gy t.

Azonban Isten Ig je nem tiltja meg az eg szs ges el gedetts get. Az elv gzett munka r me minket is tov bb leszt, er t ad sz munkra. Nyugodtan meg lehet k sz nni egym snak is a f rads got, a j sz t is j sz val, de tudni kell minden ilyen esetet a hely n kezelni. Ember a k sz net, Isten a h la.

Az az ember, aki a maga dics s g t keresi, beteg ember. Nemr g olvastam egy graffitit ezzel kapcsolatban: Vannak emberek akik, ha az eg jukr l az ikujukra esn nek, sz rnyet haln nak. Az nhitts g ppen ott gy kerezik, ahol az nbecs l s hi nya. Helytelen n rt kel s, zavar. Az nk zpont ember f l att l, hogy nem becs lik meg, ez rt ha nem kap pozit v visszajelz st, kik veteli mag nak, vagy elmondja azt, amit m s nem. Ez az, amit l tunk a mag t l sz l , nmaga dics s g t keres embert l.

Az Isten dics s g t keres ember azonban nem g rcs l, nem p nikol, mert nem sikerorient lt. Tudja, hogy minden j az let ben Istent l sz rmazik, s a rosszat sem kell egyed l megv vnia, mert Isten gondot visel r la, s nem hagyja mag ra. Nem az embereknek, nem nmaga szesz ly nek akar megfelelni m r, hanem arra figyel, aki k ldte t. lj nk mi is gy, hogy Isten nev re dics s g, ily m don mire nk pedig ld s t rjen! men!

R cz Ervin,

Erd d

Szóljon hozzá